Фудбал Фудбал/Вести

Andrija Luković predstavljen na Marakani

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Na stadionu „Rajko Mitić“ danas, 24. juna, predstavljeno je još jedno pojačanje pred početak priprema.

540-blaža-luković-promocija.jpg

Andrija Luković, doskorašnji fudbaler PSV Ajndhovena, zvanično je promovisan i zadužio je crveno-beli dres.

– Andrija Luković je rođen 24. oktobra 1994. godine, visok je 189 centimetara i može da igra na svim pozicijama u veznom redu. Fudbalsku karijeru počeo je u Crvenoj zvezdi, nastavio je u Čukaričkom, a kasnije je iz Rada prešao u PSV Ajndhoven. Takođe je član omladinske reprezanticije Srbije koja je u Litvaniji 2014. godine postala šampion Evrope – rekao je sportski direktor Blaža Raosavljević.

Novo Zvezdino pojačanje kaže da je zahvalan svima u klubu na ostvarenoj saradnji.

– Pre svega bih hteo da se zahvalim svim ljudima u klubu na ukazanom poverenju i što su mi omogućili da budem deo najvećeg kluba u ovom delu Evrope. Na meni je da se zalaganjem na treninzima i utakmicama u pripremnom periodu nametnem šefu stručnog štaba i izborim mesto u prvom timu. Mogu da igram na svim pozicijama u veznom redu, ali najlepše se osećam kada sam iza napadača. Ipak, nije mi strano ni da igram malo povučenije, a za reprezentaciju sam čak igrao i krilo. Potpuno sam spreman i fokusiran na sve što dolazi i veoma sam srećan što sam postao deo Crvene zvezde – poručio je Andrija Luković.

Iskustvo stečeno u Holandiji mnogo će mu značiti u predstojećim evropskim utakmicama.

– Da bi igrao u inostranstvu moraš da budeš 20 ili čak 30% bolji od svih domaćih igrača. Za dve godine u Holandiji sam mnogo naučio. Iako nisam imao prilike da debitujem za prvi tim siguran sam da sam mnogo napredovao i da ćete imati prilike to da vidite kroz moju igru. Vratio sam se u klub u kome sam kao dečak počeo da igram. Tada sam sa 12 godina napustio Zvezdu, ali ceo život sam sanjao da jednog dana postanem deo prvog tima. Jedva čekam da krenem da igram i da obučem crveno-beli dres – rekao je mladi vezista.

Nakon završenog prvog treninga Andrijini utisci su jako lepi.

– Odradio sam juče prvi trening sa ekipom. Dosta toga sam već čuo o treneru Božoviću i njegovom načinu rada jer poznajem mnoge igrače od ranije. Nisam još imao prilike da sa njim razgovaram o tome na kojoj me poziciji on vidi, samo me je pitao gde najviše volim da igram. Upoznaćemo se u narednom periodu i to će odrediti na kojoj ćete me poziciji najčešće gledati na terenu – poručio je Luković.

Velike ambicije koje klub ima jedan su od razloga za dolazak mladog veziste.

– Znam da je primaran cilj kluba da se plasira u Ligu šampiona i da osvoji duplu krunu u domaćem prvenstvu. Voleo bih da dam doprinos svemu tome. Ipak, kada sam dolazio u Crvenu zvezdu nije mi bilo najvažnije u kom takmičenju ćemo nastupati. Svestan sam kakvu težinu imaju ovaj klub i crveno-beli dres. Dete sam iz Beograda i u potpunosti sam upoznat sa time šta Zvezda predstavlja za glavni grad i celu Srbiju – zaključio je Andrija Luković.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама