Фудбал Фудбал/Вести

Stadion uskoro po standardima UEFA

Izvor: zvanični sajt SD Crvena zvezda

Uporedo sa pojačavanjem ekipe i sprovođenjem priprema menadžment FK Crvena zvezda naporno radi da stadion „Rajko Mitić“ u evropskim mečevima zablista u punom sjaju i bude dostojan domaćin velikih mečeva kojima se ogromna Zvezdina porodica nada.

Inspekcija UEFA je posetila stadion našeg kluba 26. aprila o čemu je javnost blagovremeno bila obaveštena. Tom prilikom je detaljno pregledan stadion, da bi 25. maja UEFA poslala izveštaj sa ocenom stadiona Crvene zvezde uz koji su bile priložene instrukcije šta je neophodno da se ispravi kako bi naš klub nesmetano mogao da se takmiči u grupnim fazama Lige šampiona ili Lige Evrope ukoliko se na terenu za to izbori.

Iz evropske kuće fudbala su tražili da naš klub do 15. juna dostavi realan akcioni plan vezan za poboljšavanje uslova vezanih za infrastrukturu samog stadiona i njegove okoline. Crvena zvezda je to blagovremeno i vrlo detaljno učinila na zadovoljstvo komisije UEFA. Zbog toga je UEFA odlučila da Zvezdi omogući da predložene i planirane radove završi u dve faze. Prva faza je do 15. jula, a druga do 01. avgusta.

Uprava i menadžement kluba su uvereni da će klub imati i vremena i sredstava da planirane radove ostvari na zadovoljstvo svih. Ipak, naš klub veruje da će u unapređenju infrastrukture stadiona imati finansijsku podršku od strane Vlade Republike Srbije i Fudbalskog saveza Srbije, jer stadion „Rajko Mitić“ ne koristi samo Crvena zvezda. Na našem stadionu igra i reprezentacija pa će na njemu od septembra biti igrani i mečevi kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2020. godine, a isti, možda čak i viši kriterijumi važe i za reprezentativne mečeve.

Upravo iz tog razloga klub je poslao pismo Vladi Republike Srbije i FSS u kome je dataljno objašnjeno šta je sve planirano da bude urađeno i Crvena zvezda ovom prilikom izražava uverenje da će dobiti podršku kako bi stadion „Rajko Mitić“ u što kraćem roku ispunjavao sve uslove propisane visokim standardima UEFA čime bi srpski fudbal u svakom smislu puno dobio.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама