Фудбал Фудбал/Вести

Slučaj “Hugo”

Autor: CZBG, Kapin D.

Fudbalski klub Crvena zvezda započeo je jedne od najvažnijih priprema u poslednjih desetak godina. Ulog je veliki – plasman u Ligu šampiona, ili barem Ligu Evrope. Na tom putu će sigurno biti prepreka, ali su najgore one unutrašnje.

Sezona iza nas završena je uspešno. Osvojeno je prvenstvo Srbije, ali najvažnija od svega je bila atmosfera među samim igračima. Odavno nešto tako nije bilo viđeno u Ljutice Bogdana 1a. Svi su disali kao jedan. Izgleda da je i Uprava kluba, na čeli sa Zvezdanom Terzićem, uspela da odradi i onaj finansijski deo, pa tako nije bilo ni finansijski nezadovoljnih pojedinaca u ekipi.

I sve je funkcionisalo lepo do pre neki dan. U jeku traženja pojačanja koja bi trebala da budu tas na vagi za plasman u jedno od gore navedena evropska takmičenja, ”javio” se Hugo Vieira. Ovo “javio” je namerno stavljeno pod navodnike, jer znamo da naši novinari znaju mnogo stvari da izmisle, pa se ne može sa stoprocentnom sigurnošću reći da su njihovi navodi tačni. Ipak, verovatno da gde ima dima ima i vatre.

Naime, jedan od najboljih igrača ove sezone u crveno-belom dresu nije se pojavio na prozivci, a kada će (i da li će) ne zna se. Informer prenosi da je portuglaski napadač rekao za njihov list sledeće:

“Ne znam zaista kada ću se vratiti. Želim da dođem, ali sve zavisi od toga hoće li klub pokazati da me poštuje. Samo to tražim. Sviđa mi se u Zvezdi, zaista. Ne radi se o novcu. I neke druge stvari su važne.”

Ako je ova izjava tačna, onda je vidljivo da je Vieira po prilično nezadovoljan odnosom prema njemu. Razmišljajući šta bi to moglo da bude, jedino što nama pada na pamet je to što je u poslednjem meču zamenjen i što nije poneo epitet najboljeg strelca lige. Ako je samo to u pitanju (pošto iz njegove izjave vidimo da se ne radi o novcu), onda je reakcija zaista detinjasta i klub bi morao da kazni svog napadača na adekvatan način. Možda se radi i o tome da je hteo da ode u neki drugi klub, ali ga Zvezda nije pustila jer obeštećenje nije bilo odgovarajuće. Ostavljamo mogućnost da se radi i o nečem trećem, ali tokom sezone nismo videli da je Hugo bio nezadovoljan niti da je bilo čim iskazivao svoje nezadovoljstvo.

U svakom slučaju, ako su navodi Informera tačni, ovo je jedan udarac koji pokušava da destabilizuje atmosferu među samim igračima i u klubu. Hugo Vieira mora naučiti da se ovakve stvari ne rešavaju preko novina i internet portala. Ako ne želi da ostane u klubu pod ovakvim tretmanom, neka lepo kaže odgovornima u Zvezdi i neka potraži novu sredinu u kojoj će ga tretirati bolje.

Neosporno je da se radi o odličnom igraču koji je doneo mnogo radosti Zvezdinim navijačima prošle sezone, ali isto tako Zvezda ne sme da trpi zbog bilo koga, posebno ako je svoje obaveze ispoštovala prema dotičnom.

Nadamo se da će se slučaj “Hugo” završiti na obostranu radost sve tri strane – Zvezde, Vieire i Zvezdinih navijača, te da će se crveno-beli momci u miru pripremati za predstojeće evropske okršaje koji možda i život znače za naš klub.

Коментар

Кликните да бисте објавили коментар

  • Čisto sumnjam u izjavu Informeru. Taj đubroid je umislio da je mnogo bitan faktor shodno svom poslovnom angažmanu. Baš samo njima da da izjavu. Da uzmemo da je izjava autentična. O kom poštovanju može da se radi ? O tome što je Katai najbolji strelac malo je verovatno. Ne postoji način da se to ispravi, pa je besmisleno tražiti nešto u vezi s tim. Šta je trebalo, da zameni Kataija ? Ni Katai ne bi bio najbolji strelac da se nije nadavao golova u poslednjih nekoliko kola. Za to vreme Hugo je bio u Portugaliji i klub mu za tu stvar ništa nije kriv. Siguran sam da to njega ne žulja. Može biti samo jedan od dva razloga: neisplaćena primanja ili ne izlazak u susret transferu iz Zvezde. Treće nema. Ako je prvo u pitanju, na Zvezdi je da to ispravi. Ako je drugo, Zvezda treba da nastupi oštro, jer ne može niko da je ucenjuje. Ili ćeš da igraš ili nećeš biti ni na klupi, pa vidi šta ti je bolje. Naravno da bi se stvar završila zahtevom od igrača da ispunjava svoje obaveze, neophodno je da Zvezda ispuni svoje prema njemu. Kraj priče.

Скочи на траку са алаткама