Фудбал Фудбал/Вести

Terzić juri pojačanja

Autor: CZBG, Milan P. 

U Crvenoj zvezdi se uružbano radi na kompletiranju tima za predstojeće evropske izazove. S tim u vezi je Zvezdan Terzić ugovorio sastanke u Parizu sa potencijalnim pojačanjima u ofanzivnom delu ekipe. Nije tajna da je prva želja Miodraga Božovića ofanzivni vezista Gelor Kanga. Pored njega, na meti beogradskih crveno-belih su i Holanđanin Dijego Bisesvar i Kostarikanac Džon Ruiz.

Iako je delovalo da je angažovanje zvučnijih pojačanja iz inostranstva na dugačkom štapu, šanse kluba iz Ljutice Bogdana rastu svakim danom. Pre izvesnog vremena uspostavljeni su kontakti sa Bisesvarom i Ruizom. Bisesvar je prošle sezone nastupao sa turski Kajzerispor. Interesantno je da za turski klub jedno vreme nastupao pod trenerskom palicom Roberta Prosinečkog. Kako pojedini mediji prenose, Bisesvar, pored Zvezdine, ima na stolu i ponude nekoliko turskih klubova. Pitanje je koliko Crvena zvezda može da isparira ponudama finansijski znatno jačih i moćnijih klubova. Nešto je drugačija situacija oko Džona Ruiza. Iako mu nije istekao ugovor sa Dnjeprom, on ima dozvolu da promeni sredinu. Radi se o igraču kome je prirodna pozicija u samom špicu napada, ali se dobro snalazi i po krilu. Velika želja Miodraga Božovića da angažuje Gelora Kangu mogla bi vrlo lako da se obistini u narednim danima. Omaleni Gabonac prethodne sezone nastupao je za Rostov. Radi se o polivalentnom igraču. Podjenako dobro pokriva više pozicija u veznom redu. Primarna pozicija mu je na mestu ofanzivnog veznog igrača, ali može da pruži vrlo dobre partije i po krilima. Valja napomenuti da mu ugovor ističe i da će imati odrešene ruke prilikom odabira nove sredine. Angažovanje ovog igrača bi, bez sumnje, predstavljalo najveći transfer u poslednjih nekoliko godina i veliko pojačanje za naš tim pred kvalifikacije za Ligu šampiona.

Situacija oko domaćih igrača je manje-više poznata. Trojica igrača su posebno interesantni šefu stručnog štaba i čelnicima Zvezde. U pitanju su napadač Palerma Uroš Đurđević, štoper Milan Mitrović iz turskog Mersina i Andrija Luković iz PSV Ajndhovena.

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама