Фудбал Фудбал/Омладински погон

Pobeda Omladinaca, u subotu za titulu

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Omladinci Crvene zvezde zabeležili su jako važnu pobedu u borbi za naslov šampiona. Oni su u zaostaloj utakmici savladali Rad na Banjici rezultatom 2:0.

540-omla.jpg

Utakmica je igrana na pomoćnom terenu stadiona „Kralj Petar I“
Gledalaca: 200
Sudija: Jovan Šegrt (Beograd)
Strelci: Joveljić u 11′ i Goranović u 72′

Rad: Pribić, Mihajlović, Petrović, Nikolić, Tanasijević, Košanin, Vujović, Trifunović, Jović, Gluščević, Roganović.
Rezerve: Gavrilović, Jokić, Stupić, Ivanović, Stojanović, Mustafa, Đokić.

Crvena zvezda: Stanković, Tomac, Milić, Jovanović, F. Stanković, Sarić, Petrović, Kovač, Joveljić, Ilić, Đurić.
Rezerve: Savić, Peković, Račić, Sojanović, Crnadak, Goranović, Platiša.

Rad je dobro ušao u utakmicu, ali Crvena zvezda je povela nakon kombinacije Đurića i Ilića, i to preko Dejana Joveljića u 11. minutu. Nijednog trenutka domaćin nije odustajao od izjednačenja, ali su naši fudbaleri kontrolisali dešavanja na terenu.

Drugo poluvreme donelo je više uzbuđenja. Rad je imao veliku šansu sredinom poluvremena, ali je golman Aleksandar Stanković maestralno intervenisao. Naši igrači su se orijentsali na kontranapade i u 72. minutu nakon brze kontre, Balša Goranović je izašao pred golmana i postavio konačan rezultat utakmice. Rad je nakon toga uspeo da pogodi i prečku, a golman Stanković je u dva navrata takođe sprečio loptu da uđe u mrežu.

U poslednjem kolu, Crvena zvezda će dočekati Čukarički, a ukoliko pobede, naši omladinci bi mogli da osvoje i šampionsku titulu i kvalifikuju se u Ligu šampiona za omladince.

– Ovo je bila jako teška i važna utakmica u borbi za titulu. Dosta se trčalo, bilo je mnogo borbe. Dali smo gol na vreme, i zahvaljujući tome smo ostatak utakmice držali pod kontrolom. Bliži se kraj prvenstva, čeka nas još jedno kolo, moraju da se poklope i neki drugi rezultati, ali nadamo se pobedi i tituli na kraju – rekao je Đorđe Petrović nakon utakmice.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама