Ватерполо Ватерполо/Извештаји СДЦЗ

Vaterpolistkinje odbranile titulu!!!

Autor: CZBG

Vaterpolistkinje Crvene zvezde odbranile su titulu prvaka Srbije, nakon što su sinoć savladale ekipu Vračara rezultatom 14:7 (2:0 u seriji).

Evo kako je finalnu utakmicu videla jedna od najboljih igračica u redovima crveno-belih, Jovana Dujović, koja je sinoć postigla 4 pogotka:

“Utakmica je u početku bila neizvesna. Nismo počele kako je trebalo tj. po dogovoru. Ali, u toku igre podigle smo igru na svoj nivo koji se od nas tražio i na kraju se nije postavljalo pitanje pobenika. Ekipa je igrala srcem, i mi smo ovo jako i iskreno želele! Titulu ćemo proslaviti u krugu naših najbližih i drugarica iz ekipe.”

Evo kako je i trener naših vaterpolistkinja, Miloš Bradić, vide ovu sezonu i šta očekuje od sledeće:
“Sezona za pamćenje. Ligaški deo je odrađen na izuzetno visokom nivou. Sve utakmice su dobijene sa dvocifrenom razlikom što nam je dalo da već na kraju ligaškog dela budemo apsolutni favoriti za osvajanje titule. U polufinalnoj borbi smo imali meč sa našim podmlatkom, juniorskom ekipom Crvene zvezde koja igra i stasava, da jednog dana zameni Zvezdine fenomenalne devojke, u ekipi Taša2000. Naravno i ova 2 meča su završena dvocifrenom razlikom.

U finalu protivnik je bio Vračar. Šta reći? Posle nekoliko godina Vračar se pojavio u finalu. Obe utakmice su završene u našu korist, doduše sa nešto malo slabijim ritmom igre nego što smo inače navikli od njih, ali sasvim dovoljnim da se osvoji titula u 2 meča. Na kraju sezone se već osećao malo umor i istrošenost igračica, od izuzetno teškog kalendara i obaveza koje su imale u toku godine. Gotovo 100 posto ekipe igra za nacionalne selekcije naše zemlje. Mlađe nisu stale od aprila prošle godine dok starije nisu stale od juna. Pored toga imali smo i Ligu šampiona u januaru gde nismo prošli dalje, ali smo svakalo dokazali da već dolazimo u situaciju da možemo da se nosimo sa evropskim velikanima kojih je mnogo više nego u muškom vaterpolu. Sve su to devojke maksimalno profesionalno iznele, jedan jako ozbiljan i težak ritam utakmica, turnira, treninga i priprema gde se radilo i po 6 sati treninga dnevno. Pritom sve su devojke odradile iz čiste ljubavi. Sem nekih malih nagrada koje su dobile u Ligi šampiona i osvojenog kupa, ove devojke su sve ostalo odradile bez primljenog dinara i za to stvarno kapa dole.”

“Naši neki planovi za sledeću sezonu su svakako odbrana duple krune i učešće u Ligi šampiona. Prerano je još govoriti o timu i našim šansama u Evropi. Ambiciju svakako imamo, problem je u finansiskom momentu i dovoljnom broju kvalitetnih utakmica koje možemo da odigramo u Srbiji. Vidno se video napredak u ovoj sezoni Lige šampiona u odnosno na prošlu. Bilo je bar 50 posto bolje. Da bi uspeli da se još podignemo, potrebna su nam određena finansiska sredstva. Da li ćemo doći do njih, ne znam. Mogu samo da se nadam. U svakom slučaju, borićemo se.”

Vračar – Crvena zvezda 7:14 (0:1,2:4,1:4,3:5)
Bazen Vračar. Gledalaca 200. Sudije: Raković-Кrstonošić, Milanković. Isključenja: Vračar 6, Crvena zvezda 7.
VRAČAR: Petrović, Popov, Plećaš, A.Milićević, Ignjić, Ristić ,Gluščević 1, D.Milićević 1, Markov 1, Teodorović, Miladinović 3, Trmčić, Nastić 1.Trener: Jović.
CRVENA ZVEZDA: Aleksandrović, Milovanović, Pantović 2,Ćorović 4, Usajnovski, Dujović 4, Luka, Rudić 2, Ivković 2, Jakovljević, Vujović.Trener Bradić.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама