Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Zvezda sa prvog mesta do polufinala

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda Telekom

Košarkaši Crvene zvezde Telekom u poslednjem kolu grupne faze savladali su ekipu FMP iz Železnika rezultatom 72:67 (16:22, 18:17, 24:12, 14:16) i time obezbedili prolaz u polufinale domaćeg šampionata gde ih čeka ekipa Mega Leksa.
Šesto kolo Superlige Srbije donelo je susret prvoplasirane i drugoplasirane ekipe u grupi B koji su u svoju korist okončali košarkaši Zvezde pobedom u dvorani “Aleksandar Nikolić” protiv FMP-a iz Železnika rezultatom 72:67 (16:22, 18:17, 24:12, 14:16). Pred oko 600 gledalaca, aktuelnog šampiona predvodili su Kinzi sa 17 poena i Mitrović sa 11. U ekipi Slobodana Klipe najefikasniji bili su Dobrić, Đoković i Lazarević sa po 12 poena.
Startna petorka: Jović, Kinzi, Cirbes, Mitrović, Dangubić.
Bolje su gosti otvorili susret i posle dve vezane trojke Dobrića stekli prednost 8:2. Crveno-beli su se ubrzo poenima kapitena Luke Mitrovića rezultatski vratili u meč, ali je FMP većim delom četvrtine kontrolisao rezultat i održavao prednost koja je posle prvih deset minuta iznosila 22:16.
Šuterski raspoloženi gosti nastavili sa dobrom igrom dok se aktuelni šampion mučio sa napadačkim arsenalom što je pri rezultatu 27:18 primoralo trenera Radonjića da zatraži minut odmora. Dvocifrenu prednost izabranika Slobodana Klipe crveno-beli su slomili tek u poslednjim minutima poluvremena poenima Jovića i Cirbesa, pa se na veliki odmor otišlo sa 39:34 u korist FMP-a.
Tarens Kinzi bio je najraspoloženiji u ekipi Zvezde i upravo nejgovim poenima domaćin je prišao na poen zaostatka 44:45 iako je FMP sredinom deonice imao plus 10, 44:34. 27 minuta igre bilo je potrebno srpskom šampionu da prvi put povede na meču, a do kraja treće četvrtine sve je išlo u korist crveno-belih koji su pred poslednju deonicu vodili 58:51.
Crveno-beli preuzeli su sve konce igre i u poslednjoj četvrtini sigurnom i pametnom igrom zadržali prednost stečenu krajem treće deonice. FMP je pružio još jedan dobar otpor aktuelnom šampionu, ali je kvalitet izabranika Dejana Radonjića došao do izražaja i na kraju doneo trijumf rezultatom 72:67.
KK Crvena zvezda Telekom: Kinzi 17, Rebić, Dangubić 9, Mitrović 11, Lazić, Micić 3, Simonović, Gudurić, Jović 8+9as, Miler 10, Cirbes 9, Štimac 5.
Prvi polufinalni susret Superlige Srbije koji će košarkaši Crvene zvezde Telekom igrati u dvorani “Aleksandar Nikolić” na programu je u petak. Podsetimo, polufinalna serija igra se na dva dobijena meča.

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама