Кошарка Кошарка/Вести

Završnica juniorske lige, Zvezda želi trofej

Izvor: Zvanični sajt SD Crvena zvezda

U sredu i četvrtak održava se završnica juniorske lige Srbije. Crvena zvezda Telekom ima najveće ambicije, cilj je trofej, tim predvode Simanić i Radanov. U drugom polufinalu protivnik Mega Leks od 18.30 časova.

U utorak je u prodavnici Кošarkaškog saveza Srbije u „Roda Megamarketu” na Novom Beogradu održana konferencija za medije kojom je najavljen finalni turnir Roda Juniorske lige Srbije, koji će biti održan 25. i 26. maja, u „Hali sportova Ranko Žeravica”.

Na konferenciji su govorili potpredsednik КSS za takmičenja Dušan Projović i igrači klubova učesnika završnog turnira RODA Juniorske lige Srbije Partizana NIS, Crvene zvezde Telekom, Mega Leksa i Jagodine. Domaćin ovog turnira će, kao prvoplasirani tim na tabeli, biti Partizan NIS.

Prisutnim gostima prvi se obratio potpredsednik КSS za takmičenja Dušan Projović.

“Ovaj turnir je poslednji i predstavlja krunu takmičarske sezone za mlađe kategorije. Posebno zadovoljstvo predstavlja činjenica da će se igrati u hali koja nosi ime Ranka Žeravice i na to svi treba da budemo ponosni. Želim da se zahvalim našem velikom sponzoru Rodi, jer bez njih kvalitet ove lige ne bi bio na tako visokom nivou. Želim ovim mladim momcima da odigraju što više finala i da im ovaj turnir ostane u lepom sećanju”.

Sve četiri utakmice će biti direktno prenošene putem lajv strima na sajtu takmičenja КSS, a ulaz u dvoranu će biti besplatan.

Derbi polufinala je duel Crvene zvezde i Mega Leksa, koji se igra u sredu u 18,30 časova. Ova dva tima u Superligi imaju skor 1:1 u međusobnim duelima, crveno-beli turnir dočekuju u dobrom raspoloženju nakon velikog uspeha i osvajanja drugog mesta na turniru juniorske Evrolige u Berlinu.

Кapiten crveno-belih Ivan Ćorović očekuje dobru utakmicu, cilj je titula:

” Čitava sezona staje u jednu, ovu polufinalnu utakmicu. Protiv Mege smo odigrali dva veoma neizvesna meča, jedan smo dobili mi, jedan oni… Nadam se pobedi, ulasku u finale i, naravno, idemo na titulu!

Ispred Mega Leksa, prisutnima se obratio plej Novak Musić.

” Glupo je trošiti reči na kvalitete Crvene zvezde, koja je svake godine jaka u svim mlađim kategorijama. Pobedili smo ih ove sezone, što nam daje za pravo da možemo da se nadamo trijumfu. Oni su svakako favoriti, ali mislim da imamo svoje šanse i nadam se da ćemo uspeti da ih pobedimo”.

U prvom polufinalnom duelu sastaju se Partizan NIS (domaćin turnira) i Jagodina. Trener crveno-belih Aleksandar Glišić može da računa na identičan sastav iz Berlina, ekipu će predvoditi Boriša Simanić i Aleksa Radanov.

Meč za treće mesto na programu je u četvrtak od 13,00 časova, a veliko finale u 15.30 sati.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама