Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Crvena zvezda – Radnički (Niš) 2:0 (0:0)

Izvor: Zvanični sajz FK Crvena zvezda

Na spektakularan način završena je sezona u kojoj je Crvena zvezda pokazala da je najkvalitetniji tim u Srbiji. Pobedom nad Radničkim, crveno-beli su se zahvalili navijačima koji su napunili stadion i odužili se fudbalerima na dobrim partijama ove sezone.

540-ŠAMPIONI.jpg

Stadion: „Rajko Mitić“
Gledalaca: 42.300
Sudija: Majo Vujović (Novi Sad)
Strelci: Orlandić u 75′ i Katai u 82′.

Crvena zvezda: Kahriman, Petković, Rendulić, Luković, Ibanjez, Donald, Le Talek, Grujić, Katai, Srnić, Vieira.
Rezerve: Supić, Cvetković, Anđelković, Ristić, Plavšić, Babunski, Orlandić.

Radnički: Jovanović, Bulatović, Tomić, Đuričković, Petrović, Mrkić, Marjanović, Jovanović, Lakić-Pešić, Apostolović, Bulatović.
Rezerve: Konovalov, Stevanović, L. Mitrović, Đorđević, Todorović, Krstić, N. Mitrović.

Cigani su pozdravili svoje šampione! Dugo, možda i predugo je trajala sezona u kojoj su crveno-beli savladali sve rivale, zauzeli prvo mesto o nisu ga ispuštali do kraja. Sezona u kojoj su padali rekordi i koja će svakome ostati u dugom i lepom sećanju! Svečanost koja je upriličena pre utakmice je ono za šta svaki fudbaler, ali i svaki navijač Crvene zvezde živi! Skandiranje ovosezonskim junacima, a posebno treneru Miodragu Božoviću odjekivalo je Beogradom! Kapiten Aleksandar Luković je podigao pehar koji će napokon zauzeti svoje mesto u vitrinama najtrofejnijeg sportskog muzeja na ovim prostorima.

Radnički je došao na Marakanu sa željom da pobedi i na taj način obezbedi učešće u kvalifikacijama za evropska takmičenja, ali inspirisanu i bukom nošenu ekipu Crvene zvezde bilo je, večeras, nemoguće pobediti! Iako je Marko Petković promašio jedanaesterac u 13. minutu, osećalo se u vazduhu da Crvena zvezda mora i hoće da pobedi na poslednjoj ovosezonskoj fudbalskoj predstavi na stadionu „Rajko Mitić“. Pokušavali su Hugo, Srnić i Katai da već u prvom poluvremenu dovedu svoj tim u vođstvo, ali mreže nisu mirovale nakon prvih 45 minuta.

Loša vest za Crvenu zvezdu je povreda Marka Petkovića koji je utakmicu napustio ranije. Ulaskom Srđana Plavšića, igra Crvene zvezde dobila je na lepršavosti, jer je omaleni vezista bio i više nego raspoložen za igru. Mogao je i da se upiše u strelce nakon sjajnog solo-prodora Kataia, ali gosti su uspeli da izbace loptu sa gol linije. Međutim, u 75. minutu nakon dobrog centaršuta Luisa Ibanjeza, igrač koji je zamenio Huga Vieiru, Petar Orlandić, uspeo je u svom stilu da glavom zatrese mrežu i donese veliku radost Zvezdinim navijačima. Tačku na „i“ stavio je Aleksandar Kataiu 82. minutu. Katai se sam izborio za prostor za šut, pogodio je dalji ugao, Crvenoj zvezdi i definitivno doneo pobedu, a sebi laskavu titulu najboljeg strelca lige.

Na kraju utakmice vatromet iza južne, a slavlje ispred severne tribine. Crvena zvezda je šampion Srbije. Slavlje može da počne!

[youtube id=”GOWKE_Rubbg”]

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама