Фудбал Фудбал/Вести

Goleada Grafičara i Zvezde

Izvor: http://fkgraficar.com

Ekipe sastavljene pretežno od omladinaca RFK Grafičar i FK Crvene zvezde odigrali su spektakularan meč na Topčiderskoj zvezdi. Meč se završio bez pobednika, ali sa čak osam viđenih golova – rezultat je bio 4:4.

Spektakl. Tako bismo mogli u jednoj reči da opišemo susret lidera Beogradske zone i šampiona Srbije. Doduše, ekipe su izašle u kombinovanom sastavu. Nosioci igre obe ekipe bili su omladinci, ali to nije umanjilo prelepu predstavu na Topčiderskoj zvezdi. Naime, viđeno je čak osam golova. Po četiri u obe mreže.

Seriju je otvorio Platiša, ofanzivac crveno-belih koji je oduzeo loptu defanzivcima domaćina i loptu prosledio u mrežu. Najraspoloženiji na početku meča u redovima Grafosa bio je Terzić, koji je pogodio stativu i konstatno pravio probleme odbrani crveno-belih. A ta upornost njega i ”ljubičastih” konačno se isplatila u 16. minutu. Uporni Kalinić je probio odbranu, ”naređao” dva Zvezdina defanzivca i poravnao rezultat.
Nastavak meča pripao je Romaniću. On je u 23. minutu nadmudrio odbranu Grafosa koja nije uspela da ga uhvati u ofsajd zamku i rezultat je bio 2:1.U 37. minutu isti igrač je pobegao po levoj strani i oboren je u kaznenom prostoru. Romanić je uspešno i realizovao penal pa je rezultat bio 3:1. To je bio i rezultat nakon prvog poluvremena.
Ekipe tek što su pošle sa centra, a napadač Zvezde Goranović je sa 16 metara poslao loptu u mrežu za 4:1. Samo pet minuta kasnije viđen je i penal na drugoj strani. Borbeni Radmanović uneo je svežinu u tim i zasluženo mu je pripala odgovornost da izvede penal koji je realizovao za 4:2.
Desetak minuta kasnije Radmanović je opet bio u glavnoj ulozi. Duga lopta iz odbrane je ostavila Radmanovića u situaciji 1 na 1 sa protivničim štoperom. Brzonogi krilni igrač je dobio taj duel, izašao sam pred golmana, šutirao nešto slabije ali se lopta od golmana gostiju odbila ponovo do njega i on je uspeo da plasira loptu u mrežu.
Mora se konstatovati da ako je Zvezda bila bolji rival u prvom poluvremenu, Grafičar je kontrolisao igru u drugom i zato je izjednačenje bilo najrealniji ishod. Ono se dogodilo u 75. minutu kada je Renovčević postigao pogodak i postavio konačan rezultat.
Zaključak je da smo videli sjajnu predstavu i lep fudbal. U nadi da će Grafičar ponovo ugostiti najveći klub na ovim prostorima, zahvaljujemo se Crvenoj zvezdi koja je uvek sjajan gost.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама