Рукомет Рукомет/Вести СДЦЗ

Zvezda gostuje u Požegi

Izvor: Zvanični sajt RK Crvena zvezda

Takmičenje u plej-ofu ulazi u drugu polovinu, a rukometaši Crvene zvezde u subotu gostuju protiv Sloge u Požegi. Meč se igra u Sportskoj hali Požega sa početkom od 19 časova.

Crveno-beli su i pored kadrovskih problema, izostanaka Babića i Bojičića, kao i Matičića, Damnjanovića i Stanka Dimitrića na koje već dugo ne mogu da računaju, pružili vrlo dobru partiju na gostovanju protiv branioca titule, ekipe Vojvodine u Novom Sadu, ali je domaći tim u finišu ipak stigao do dva boda, tako da ekipa Nenada Peruničića nakon pet kola ima učinak od dva boda i nalazi se na petoj poziciji na tabeli.

Pred sastavom iz Ljutice Bogdana je pet susreta do spuštanja zavese na još jednu sezonu, od toga tri na gostujućim terenima, tako da je objektivno borba za visok plasman u ovom trenutku daleko, jer kao što je nedavno izjavio strateg našeg tima i rukometna legenda Nenad Peruničić: “Iscedili smo suvu drenovinu“, misleći na to da je ekipa dala sve od sebe u odnosu na svoj kvalitet i povrede koje su došle u trenutku kada su mnogi očekivali da Zvezda napadne titulu zbog osvojene prve pozicije u Super ligi. Priznaje Perun i da je napravljena greška što je klub pustio sedam-osam igrača u pauzi, doveo manji broj vrlo mladih, pa je ekipa kasnije bila oslabljena i na treninzima i na utakmicama zbog nastale situacije sa sitnijim povredama i nepovoljnog zdravstvenog biltena oko povratka na teren trojice važnih rukometaša. Otkriveno je i da ceo Zvezdin tim na mesečnom nivou košta svega 6.200 evra, ali Peruničić kao veliki borac ipak ne prihvata nikakav alibi za poslednje neuspehe.

Na minulom gostovanju u Novom Sadu zablistao je mladi Aleksa Kljajić, koji je leteo terenom poput Petra Nenadića iz najboljih dana, postigao osam pogodaka i nagovestio da crveno-beli dobijaju asa koji ih u budućnosti može povesti ka dugo čekanoj tituli. Možda mu samo ostaje žal zbog neiskorišćenog sedmerca, jedinog koji je ekipa Crvene zvezde imala na utakmici. Mladen Šotić se takođe istakao zavidnom realizacijom, brzinom u kontrama i bez obzira na tesan poraz može se reći da je Zvezda na ovoj utakmici dobila fantastičan krilni tandem, čiji ostanak u klubu ne bi smeo da dolazi u pitanje na duži vremenski period. Dejan Zlatanović je fenomenalno branio, nanizao 14 uspešnih intervencija, postigao efektan pogodak sa velike udaljenosti i bio najzaslužniji što su gosti iz Beograda bili ozbiljan rival aktuelnom šampionu do samog kraja utakmice. Aleksandar Dragutinović je dao veliki doprinos sa pet golova, kao i kapiten Darko Todorović i Dejan Babić. Ipak, za podvig i osvajanje bodova nedostajali su Mandić i Bojičić, a tek da su spremni Matičić, Damnjanović i Dimitrić mnogo toga bi bilo drugačije i po plasmanu na tabeli.

Crveno-beli su sa Slogom ove sezone odigrali tri meča. Požežani su bili uspešniji u Super ligi slavivši i na gostovanju (28:26) i kod kuće (25:21), a Zvezda se delimično revanširala na početku plej-ofa ubedljivim trijumfom u Beogradu sa 26:20.

Sloga je trenutno bez bodova sa svih pet poraza i u predstojećem susretu vidi svoju šansu da prekine loš niz, dok bi Zvezda da stigne do prvog trijumfa na gostovanjima u plej-ofu, izbegne poslednju poziciju i pokuša da uhvati priključak sa ekipama koje su u gornjem delu tabele. To uopšte neće biti lako, imajući u vidu izuzetno vruć teren i punu halu koja očekuje Zvezdu u Požegi, ali i kvalitetnog rivala koji u svojim redovima ima trećeg strelca plej-ofa, kapitena Milana Pavlovića sa 29 golova. U tom segmentu ne zaostaju ni crveno-beli sa dvojicom među prvih 10, jer je Aleksandar Dragutinović na deobi pete pozicije sa 26 pogodaka, koliko imaju još Miloš Orbović iz Vojvodine i Aleksa Maksić iz Partizana, dok je Mladen Šotić deveti strelac sa 18 postignutih golova. Sloga ima i najboljeg izvođača sedmeraca, jer je Aleksandar Miličević realizovao svih pet kaznenih udaraca. Zvezda je ekipno u tom segmentu najlošija sa devet promašenih sedmeraca (15/24), dok je Sloga nešto bolja sa realizacijom od 65 odsto (13/20). Beogradski tim će za pozitivan ishod morati znatno čvršće u odbrani, jer ekipa do sada ima daleko najmanje isključenja od dva minuta u plej-ofu – svega 10, dok Sloga sa 19 takođe spada među nežnije klubove.

Ekipe se odlično poznaju i nema mnogo prostora za iznenađenje. Crveno-beli će imati svoju šansu ukoliko ponove partiju iz Novog Sada. Uz otklanjanje još nekih nedostataka svi se nadaju prekidu crne serije od četiri poraza, ali i domaćin ima svoje adute i takođe želi da prekine još duži niz od pet susreta bez pobede.

                                   SLOGA – CRVENA ZVEZDA

                                        6. KOLO PLEJ-OFA

                                      SUBOTA, 7. MAJ 2016.

                        SPORTSKA HALA POŽEGA, 19:00 ČASOVA

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама