Фудбал

Zvezda lako do 24. uzastopne pobede

Autor: CZBG, Milan P., Ivan J.

U odloženoj utakmici 26. kola Super lige Srbije FK Novi Pazar ugostio je ekipu Crvene zvezde. Crveno-beli su došli do ubedljivog trijumfa lakše nego što je bilo ko očekivao. Na stadionu kraj Jošanice već na kraju poluvremena puleni Miodraga Božovića imali su prednost od tri gola razlike. Do kraja utakmice beogradski crveno-beli postigli su još jedan pogodak, pa konačan rezultat iznosi 4-0 za Crvenu zvezdu. Strelci za naš tim bili su Luković, Vijeira i Le Talek, dok je treći gol delo kapitena Novog Pazara, Jasmina Trtovca. Bila je ovo 24. uzastopna pobeda, čime je Grofova mašinerija oborila rekord ekipe Slavoljuba Muslina od 23. vezana trijumfa.

Proteklih godina gostovanje u Novom Pazaru bilo je za Crvenu zvezdu, bez dileme, jedno od težih. Tome su svakako doprineli posećenost utakmica našeg današnjeg protivnika, izuzetno dobra atmosfera na stadionu, ali i kvalitet koji su Pazarci imali u igračkom kadru. Od svega toga danas nismo videli ništa. Ekspresno, brzo i elegantno je Zvezda došla do tri boda, u utakmici koja se igrala u ambijentu atipičnom za Novi Pazar. Ako izuzmemo par šuteva i poluprilika, u prvih 30 minuta nije viđena nijedna ozbiljnija šansa. Zvezda se fokusirala da otera domaće fudbalere što dalje od svog gola i da, kroz bržu igru i pritisak, nađe pukotinu u odbrani protivnika. To je i pošlo za rukom izabranicima Miodraga Božovića. Iskoristili su gostujući fudbaleri prvu pravu priliku na meču. Korner je izveo Luis Ibanjez, Trovac i Živković su zakasnili da izbiju loptu van svog šesnaesterca, pa Lukoviću nije bilo teško da postigne gola na oduševljenje oko 500 Delija. Osetivši pad u igri svog protivnika, pojačali su crveno-beli pritisak u želji da stignu da povećaju svoju prednost. Takav se pristup isplatio u 38. minutu. Damijen Le Talek je iskoristio grešku odbrane domaćina i sa desne strane uputio precizan centaršut. Na pravom mestu se našao Hugo Vijeira, kome je ostalo samo da se pokloni za 2:0. Nisu se tu zaustavili izabranici Miodraga Božovića. U 43. minutu Srđan Plavšić je dobio upotrebljivu loptu u kaznenom prostoru, pokušao je da proigra Slavoljuba Srnića, ali je kapiten Novog Pazar, Jasmin Trtovac, nespretno reagovao i poslao loptu u svoju mrežu za velikih 3:0.

Veoma slična igra viđena je i u drugom poluvremenu. Istina, imao je Novi Pazar i jednu stoprocentnu priliku, ali je fenomenalno reagovao naš čuvar mreže. Drugi deo igre je počeo nešto mirnije. Želeli su crveno-beli da rutinski privedu meč kraju. Najizgledniju priliku da poveća prednost Crvene zvezde imao je Aleksandar Katai. On se našao u idealnoj situaciji za postizanje gola, želeo je da lobuje Živkovića, ali je potonji prozreo njegovu nameru i sačuvao svoju mrežu. Ono što nije pošlo za rukom Aleksandru Kataiju, uspeo je Damijen Le Talek. Francuski internacionalac je svoju odličnu partiju krunisao pogotkom u 67. minutu. Srđan Plavšić je sa desnog krila pronašao Le Taleka u petercu, koji je reagovao u maniru golgetera i savladao Živkovića za konačnih 4:0.

Bila je ovo još jedna sigurna pobeda jedine neporažene ekipe u ligi. Treba istaći i da su crveno-beli u Novom Pazaru prikazali najbolju igru ovog proleća. Evidentno je da ima još dosta prostora za napredak, naročito u poslednjoj liniji odbrane, koja je i danas pokazala određene slabosti. Međutim, ono što može da raduje sve pristalice kluba iz Ljutica Bogdana jeste činjenica da tim Grofa Božovića deluje sve bolje i uigranije.

Novi Pazar – Crvena zvezda 0:4 (Luković u 28. minutu, Vijeira u 37. minutu, Trtovac ag u 43. minutu, Le Talek u 67. minutu)

Stadion: Gradski

Gledalaca: 4500

Sudija: Novica Anđelovski

NOVI PAZAR : Živković – Vasilić (P.Pavlović), Trtovac, Savić, Pantelić – Ubiparip, Radivojević, Vidić, Zlatković, Micevski, Osmanagić.

CRVENA ZVEZDA: Kahriman – Petković, Luković (Rendulić), Edson, Ibanjez – Le Talek, Donald, Srnić, Katai (minuta Ristić.), Plavšić – Vijeira (Sikimić)

 

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама