Фудбал Фудбал/Вести

Plavšić i Božović: Velika prilika za nas!

Izvor: zvanični sajt FK Crvena zvezda

Utakmicu 26. kola koja je odložena zbog vremenskih nepogoda, Novi Pazar i Crvena zvezda će odigrati sutra (utorak, 22. mart, 15 časova) na stadionu u Novom Pazaru.

Šef stručnog štaba Crvene zvezde, Miodrag Božović, kao i fudbaler, Srđan Plavšić, ne kriju da bi bili najsrećniji ukoliko 24. vezanom pobedom postanu rekorderi kluba. Ipak, svesni su da ih u Novom Pazaru čeka izuzetno težak posao.
– Mnogo je velika serija iza nas i normalno da svi priželjkujemo pobedu. Šta novo da kažem, a da ne ponavljam reči koje sam govorio uoči prethodnih utakmica? Bilo bi jako lepo da se upišemo u klupsku istoriju, i da oborimo rekord koji smo izjednačili u prethodnoj utakmici. To je jedan od najvećih motiva koji imamo u ovom trenutku. Naravno, neće biti lako, kao što nam nije bilo lako ni na jednoj utakmici, ali nadam se da smo svesni kakva nam se šansa ukazuje – rekao je Božović, i potom na zanimljiv način odgovorio na pitanje o dimenzijama i kvalitetu travnate podloge na stadionu u Novom Pazaru.
– Što se veličine terena tiče, mislim da mi imamo najmanji teren u ligi, jer sve igramo na tridesetak metara. Obično se sve ekipe protiv nas brane, tako da smo navikli da igramo na malom prostoru. Naravno da bi bilo bolje da je teren u dobrom stanju, ali ne želimo da tražimo nikakav alibi. Teren će biti isti za obe ekipe. Ako bude loš teren, verujem da će borba biti dobra.
Nakon odrađene suspenzije zbog žutih kartona, u ekipu se vraća Srđan Plavšić, što je podatak koji hrabri.
– Želimo pobedu, jer i mi bismo voleli da nastavimo taj pobednički niz. Idemo na megdan čvrstoj ekipi Novog Pazara koja nije primila veliki broj golova ove sezone, ali mislim da smo spremni da sutra pokažemo da smo najbolji. Naravno, na terenu to moramo i dokazati – rekao je Plavšić, i dodao da je zahvalan zvezdaškoj javnosti na tome što je oduvek nailazio samo na podršku.
– Sve mi to mnogo prija, navijači su me zavoleli još prvog dana. Na meni je da radim, ne diže me to u sopstvenim očima. Oni znaju da cene trud i zalaganje, hvala im na tome, to mi znači, a ja ću nastaviti da se trudim.
Grof je istakao da bi u drugačijim okolnostima, šansu da igraju već dobili i mlađi igrači. Međutim…
– Da je ovo normalan šampionat, sada bi već igrali mlađi igrači. Ali, šampionat je takav kakav je, eksperimentalan, kao što je i sve drugo ovde. Moramo biti oprezni jer ne smemo se zavaravati da je sve gotovo. Moramo obezbediti što veću razliku uoči plej ofa, da bismo mogli što opuštenije da uđemo u tu završnu fazu sezone, i da bismo mogli da dajemo šansu mlađim igračima – rekao je Zvezdin strateg.
Hugo Vieira je na osam poslednjih utakmica postigao gol. Rekord ove sezone drži Džejmi Vardi, napadač Lestera, koji je na 11 vezanih utakmica u prvenstvu uspeo da se upiše u strelce.
– Hugo sigurno ima sposobnost da to napravi, i želim mu da obori rekord Vadrija. To bi bio veliki uspeh i za nas kao klub u kojem igra, i normalno, za mene kao trenera – rekao je Božović.
Plavšić je još jednom odgovorio na pitanje oko pozicije koja mu najviše odgovara.
– Mogu da igram više pozicija, i levo, i desno, i iza špica, gde god da sam potreban, tu sam.
– Najviše mu odgovara kad sedi na klupi, svaku utakmicu posle klupe odigra odlično – našalio se Božović, i dodao da je Plavšić tip igrača koji se ne sreće često.
– I sada ima igrača koje pratimo, imamo spisak igrača iz naše lige koji su nam interesantni, ali ne možemo sad da govorimo o imenima. Novog Plavšića ćemo teško naći – rekao je Božović.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама