Рукомет Рукомет/Вести СДЦЗ

Protiv Požarevca za prekid loše serije

Izvor: Zvanični sajt RK Crvena zvezda

Još samo dve runde su ostale do kraja Super lige Srbije, a rukometaši Crvene zvezde u 17. kolu ugostiće ekipu Požarevca. Meč je na programu u nedelju sa početkom u 19 časova i 30 minuta u dvorani Šumice.

Crvena zvezda, Metaloplastika, Sloga i SEHA ligaši Vojvodina i Spartak učestvovaće u plej-ofu, a čeka se četvrtoplasirani tim iz Super lige. Najbliži tome je trenutno Partizan, koji ima tri boda više od petoplasiranog Požarevca.

Crveno-beli su prvi od svih klubova iz Super lige izborili plasman u plej-of, ali na poslednje dve utakmice nisu stigli do pobede. Remi u derbiju (32:32) i poraz protiv Sloge u Požegi (21:25) ugrozili su prvu poziciju, jer je Metaloplastika prišla na dva boda zaostatka, pa će ekipa Nenada Peruničića do kraja takmičenja morati da juri bodove kako bi sačuvala prvo mesto koje već dugo drži.

U prethodnom kolu ekipa je prvi put poklekla na gostovanjima ove sezone. Slogin domaći teren na kome niko nije odneo bodova ove sezone još jednom se pokazao kao neosvojiva tvrđava. Imali su Zvezdini rukometaši mnogo problema sa vrlo čvrstom odbranom rivala, tako da se velike uzdanice u napadu Babić i Dragutinović nisu proslavili, ali sada je prilika da se utisak popravi i obezbedi prva pozicija pred doigravanje s obzirom na bolji međusobni skor od Metaloplastike. Uroš Radosavljević je bio jedan od retkih koji su se istakli golovima protiv Sloge. Postigao ih je šest i izjednačio svoj najbolji učinak u Zvezdinom dresu. Gačević, Mandić i Šotić su imali svoje dobre momente, a golman Dejan Zlatanović je sa 10 odbrana i dva skinuta sedmerca bio ponajbolji u beogradskom sastavu. U strelce se upisao i mladi Lazar Nikolić, kome je to prvi pogodak u sezoni.

Zvezda je u prvom delu Super lige uspela da slavi na gostovanju u Požarevcu sa minimalnih 29:28. Dragutinović i Babić su tada postigli po osam golova, a Mandić sedam.

Požarevljani su od tada prilično promenili svoj sastav. Ostali su bez drugog strelca lige Aleksandra Pilipovića, ali su nastavili da beleže dobre rezultate. Svesni su da će se vrlo teško dokopati plej-ofa, ali dok ima i teoretske šanse sigurno se neće predati. Poznati su kao vrlo nepredvidiva ekipa, koja može svakoga da pobedi, ali i da kiksne. Kvaliteti Đorđa Todorovića, Vladimira Petrovića, Veselina Stevanovića, Alekse Zbiljića i nekadašnjih Zvezdinih uzdanica Milana Pavlova, Stefana Alčakovića, Marka Čavaljuge i Vuka Milutinovića dobro su poznati svim ljubiteljima srpskog rukometa, tako da ni nedavna pobeda nad Slogom od 24:23 nije iznenađenje što se tiče ovog kvalitetnog sastava. Požarevac spada među uspešnije gostujuće ekipe. Sa učinkom od tri pobede i jednog remija u osam mečeva četvrti su najneprijatniji gost u ligi.

To je sasvim dovoljna opomena za mladu ekipu Crvene zvezde da maksimalno ozbiljno pristupi predstojećoj utakmici i pokuša da prekine niz od dva meča bez trijumfa, bez obzira što je rival pod imperativom pobede kako bi održao nadu da može do plasmana u plej-of.

CRVENA ZVEZDA – POŽAREVAC

17. KOLO SUPER LIGE SRBIJE

NEDELjA, 13. MART 2016.

CKS ŠUMICE, BEOGRAD, 19:30 ČASOVA

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама