Одбојка Одбојкаши

Kobiljski: Imamo kvalitet za dobar rezultat

Izvor: Zvanični sajt SD Crvena zvezda

Muška seniorska ekipa Crvene zvezde otputovala je u nedelju uveče u Francusku na megdan Arago Setu u prvom meču osmine finala CEV Kupa Izazivača.

Dvomeč Crvene zvezde i Arago Seta će biti i susret dva lidera nacionalnih prvenstava, Srbije i Francuske.

Posle 13 odigranih kola u nacionalnoj ligi Francuske Arago Set ima 10 poebda i tri poraza. Vezali su četiri trijumfa i uz 28 bodova čvrsto drže lidersku poziciju sa tri boda prednosti u odnosu na pratioce.

Trener Crvene zvezde Dragan Kobiljski smatra da njegov tim može do povoljnog rezultata u Setu.

– U Francusku idemo sa željom da pružimo što bolju partiju. Bez obzira na njihovu lidersku poziciju u francuskom šampionatu, ne smatramo da smo potpuno bez šansi na njihovom terenu – izjavio je pred put prvi trener crveno-belih.

Stručni štab Crvene zvezde zna od koga preti najveća opasnost.

– Sigurno je da najveća opasnost preti od Rosara i Moroa, kao i Lafita, koji se vraća sa olimpijskih kvalifikacija. To su igrači ekstra klase koji će nam sigurno zadavati najveće probleme, ali smatram da imamo dovoljno kvaliteta da pružimo dostojan otpor u Setu – rekao je Kobiljski.

U Francusku će putovati deset igrača Crvene zvezde. Tehničari Buculjević i Veljović, blokeri Okolić i Milutinović, primači Jakovljević, Škrbić i Stojsavljević, korektori Blagojević i Gmitrović i libero Jevtić.

– Putujemo u sastavu bez Nikole Munćana i Vukašina Đurđevića, sa deset igrača i to je trenutno naš najbolji sastav. Nema povređenih, nema bolesnih, svi smo spremni za duel sa Arago Setom – konstatovao je Kobiljski.

Kapiten Crvene zvezde Maksim Buculjević ističe kvalitet francuske ekipe, ali veruje da crveno-beli mogu da naredne runde.

– Očekuje nas trenutno prvoplasirana ekipa u francuskoj ligi. Dobro znamo kakav je kvalitet te lige. Pratim igre Arago Seta, u sjajnoj su formi, igraju vrlo dobro i pobeđuju na skoro svim mečevima. Biće nam izuzetno teško jer je to jedna iskusna ekipa. Možda je i dobro što prvi meč igramo na njihovom terenu i što će se sve rešavati u Beogradu. Trudićemo se da u Setu napravimo što povoljniji rezultat kako bi u Beogradu mogli da se nadamo prolasku u četvrtfinale – istakao je Zvezdin organizator igre.

Naši odbojkaši su upoznati sa igrom Francuza, ali dosta toga zavisi i od igre našeg tima.

– Kada gledamo po osvojenim poenima naravno da najveća opasnost preti od Rosara i Moroa, ali oni imaju neverovatno dobar prijem, a to uliva timu najveću sigurnost i prvo to treba da rešimo. Ako budu tako dobro primali servis biće nam jako teško i naravno da će kasnije korektor i primač, pa i dobri srednjaci, lako rešavati situacije u svoju korist. Imaju odličnog dizača kojem treba da uđemo u “trag”, da vidimo kako igra – rekao je Buculjević, a potom je dodao:

– Trebalo bi da se fokusiramo na našu igru. Biće drugačije nego u našoj ligi, pošto će nas u Setu svaki brejk, koji ovde možda i propustimo i koji ne ostvarimo, skupo koštati. Posle svakog seta u Francuskoj ćemo na prste moći da prebrojimo svaki brejk i svaku šansu. Nadam se da ćemo iskoristiti te šanse jer verujem da imamo određeni kvalitet, a videćemo da li ćemo iskoristiti te prilike – zaključio je Buculjević.

Prvi meč osmine finala CEV Kupa Izazivača između Arago Seta i Crvene zvezde je na programu u utorak 19. januara od 20 časova u Hali sportova Luj Marti u Setu u Francuskoj. Sudije na ovoj utakmici biće Lars Ridland iz Norveške i Ozan Cagi Sarikaja iz Turske.

Revanš utakmica je na programu u utorak 26. januara od 18 časova u dvorani USC Voždovac na Banjici u Beogradu.

Po propozicijama CEV, ukoliko ekipe osvoje isti broj bodova posle dve utakmice, ukupnog pobednika će odlučiti „zlatni set“. Za pobede od 3:0 i 3:1 dobijaju se 3 boda, a ukoliko je rezultat 3:2, pobednik dobija 2, a poraženi 1 bod.

Ukoliko eliminiše Francuze, Crvena zvezda će u četvrtfinalu (16. februar i 1. mart) igrati protiv pobednika meča osmine finala Kalcedonija Verona (Italija) – Galatasaraj Istanbul (Turska).

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама