Ostali sportovi SDCZ

Tri titule svetskih šampiona za crveno-bele!

Izvor: Zvanični sajt sportskog društva Crvene Zvezde

Karatisti Crvene zvezde ostvarili su fantastičan uspeh na 6. Svetskom prvenstvu u fudokanu koje je održano u Beogradu. Crveno-beli su osvojili tri titule šampiona Sveta, a tome su dodali 5 srebrnih i 7 bronzanih medalja!

Ekipnu zlatnu medalju i titulu šampiona Sveta u borbama osvojili su Sulejman Mehmedali, Mihajlo Berić, Milan Pavlović i Nenad Đuričić.

Titulu svetskog šampiona u pojedinačnoj konkurenciji u borbama u apsolutnoj kategoriji osvojio je Hadži Strahinja Stojković. Sjajni karatista crveno-belih je osvojio još dve medalje. Bronzanu u disciplini sportski karate i srebrnu sa reprezentacijom Srbije u konkurenciji starijih seniora.

U konkurenciji veterana Radomir Mudrić se okitio zlatnom medaljom. Milan Pavlović, Sulejman Mehmedali i Filip Jovanović su osvojili srebrnu medalju u disciplini kate u ekipnoj konkurenciji.

Sulejman Mehmedali je u pojedinačnoj konkurenciji u disciplini kate došao do bronze. Crveno-beli su osvojili još tri bronze u katama za mlađe kategorije: Mina Perić (omladinci), Nikola Radosavljević (omladinci) i Aljoša Petrović (pioniri).

Filip Jovanović i Mina Perić su se okitili srebrnim odličjem u prikazima veštine, a srebro su osvojili i Blagoje Stajić i Jelena Vučković (juniori), dok su bronzu osvojili Ana Lukić i Milan Božić (juniori).

Naši karatisti su bili uspešni i kao članovi reprezentacije, pa je Nikola Radosavljević u ekipnoj konkurenciji u disciplini kate osvojio srebrnu medalju, a Đurđina Lišanin u ekipnoj konkurenciji u borbama se okitila bronzanim odličjem.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama