Фудбал Фудбал/Омладински погон

Mlađe kategorije: pobede juniora i kadeta

Autor: CZBG, izvor: ”Sportski žurnal”

Omladinci:

14. kolo

Crvena zvezda – Moravac Orion 1:0 (0:0). Gledalaca: 200. Strelac: Đurić (90+2.)

A.Stanković, Petrović (69. Filipović), Jovanović, Pejović, Vuković (86. Stojanović), Crnadak (73. Platiša), Tufegdžić, Cvetković, Adžić, Đurić, Panović (93. Čitaković).

Igrač utakmice: Cakić (Moravac).

Delovalo je da su crveno-beli podcenili protivnika, jer su prikazali bledu igru u prvim minutima. Gosti su se borili, imali više loptu u nogama i bili konkretniji u napadu.Domaćin se ipak probudio na vreme, zaustavljao akcije rivala, a istakao se Luka Adžić.

U drugom poluvremenu bilo je lepih akcija na obe strane, ali domaćini su bili nespretni u završnici. Moravac je odlično parirao, najviše napada išlo je preko Danijela Stamenkovića, a možda najrealniji bi bilo da su oba rivala osvojila po bod.  Domaćini su poveli u poslednjim minutama, korner je izveo Cvetković, a precizan je bio Vasilije Đurić.

Kadeti:

14. kolo

Crvena zvezda – Real Niš 3:0 (1:0). Gledalaca: 100. Strelci: 1:0 Ilić (40), 2:0 Takov (49. – ag), 3:0 Lazinica.

Savić (81. Kostić), Tričković, Milunović (75. M.J.Nikolić), Rakić, Terzić (75. Zarić), M.Z.Nikolić, Puzić, Ilić (55. Tomašević), Sićović (30. Gačić – 70. Lazinica), Bogdanović (81. Ćosić), Galečić.

Igrač utakmice: Luka Ilić (Zvezda).

Lepa igra u Beogradu. Dobro su se branili gosti, a u 5. minutu lepo je prema golu crveno-belih šutirao Vukan Đorđrević. Prvi gol je pao u poslednjem minutu prvog dela, posle prodora po levoj strani i greške Mladena Stoiljkovića, mrežu je pogodio Luka Ilić.

Početkom drugog dela prsing domaćina, Nišlijama je nedostajala brziona i izdržljivost da bi snažnije parirali. Posle akcije i šuta Aleksa Terzića, lopta se odbila od Predraga Takova i završila u mreži. Konačan rezultat postavio je ulaskom sa klupe, Nenad Lazinica.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама