Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Sjajna Zvezda brojala do 113!

Autor: CZBG

Košarkaši Crvene zvezde Telekom u sjajnom meču pobedili su ekipu Tajfuna rezultatom 113:66, zabeležili četvrtu pobedu u sezoni.

U četvrtom kolu Aba lige j.t.d košarkaši Crvene zvezde Telekom savladali su debitanta, slovenački Tajfun rezultatom 113:66 (30:15.29:11, 29:16, 25:24).

Meč je odigran u hali Pionir pred oko 2000 gledalaca. Najefikasniji u timu crveno-belih bio je ponovo Cirbes sa 19, a pratili su ga Nastić sa 16 i Rebić koji je napravio prvi dabl-dabl Zvezdinih igrača u ovoj sezoni sa 10 poena i 10 asistencija. U redovima gostiju, najbolji je bio Bolčina sa 13 poena.

Nakon teške utakmice u Zadru, trener Radonjić odlučio se da slovenačkom šampionu suprotstavi startnu petorku: Mekel, Tompson, Skorcanitis, Mitrović i Lazić.

Crveno-beli su sjajno otvorili utakmicu u Pioniru, i ispostaviće se kasnije, već u uvodnim minutima trasirali put ka pobedi.

Od 14-8 u 6.minutu, na parketu je postojao samo jedan tim, a prednost je rasla iz minuta u minut. Trener gostujućeg tima pokušao je pri  kraju prve deonice tajmautom i pri rezultatu 28-13 da zaustavi nalet crveno-belih, ali je nakon  prvih 10 minuta bilo 30-15.

Ni u drugoj deonici ništa se nije promenilo Rebić sa svojih pet poena otvara drugu četvrtinu i dovodi crveno-bele na plus 20. U tom periodu u igru je ušao i mladi Simanić, a publiku je na noge podigao jedan detalj koji je najbolje pokazao želju tima za pobedom. Cela petorka u jednom trenutku bacala se na parket kako bi osvojila loptu, iako je u tom trenutku šampion ABA lige imao prednost od preko 25 poena.

Na kraju prvog poluvremena Zvezda je vodila sa 59:26. Najefikasniji na poluvremenu bili su Cirbes sa 11 i Mekel sa 8 poena.

Odlična igra crveno-belih viđena je i  u nastavku meča. Mekel i Nastić su sjajno sarađivali u igri dva na dva, a nakon trojke Lazića i poena Tompsona, Zvezda je otišla na plus 40, tri minuta do kraja treće deonice. Sve je polazilo za rukom u napadu domaćina, koji su nakon tri četvrtine ubacili 88 poena, a gosti samo 42.

Svoje prve poene u poslednjoj deonici upisao je i Boriša Simanić. Zvezdina deca sjajno su iskoristila poverenje trenera Radonjića i nakon 35 minuta igre, crveno-beli su upisali 100-i poen na meču. Mirno su crveno-beli priveli meč kraju i uspeli da slave rezultatom 113:66, za četvrtu uzastopnu pobedu i dobru atmosferu pred put na derbi regionalnog takmičenja.

KK Crvena zvezda Telekom: Rebić 10 (10 as), Tompson 8, Mekel 10 (9 as), Mitrović 10 (20 index),Lazić 5, Simanić 5, Simonović 8, Skorcanitis 6, Nastić 16 (8 sk), Gudurić 13, Jović 3, Cirbes 19 (21 index).

Nikola Rebić: “U ovakvim utakmicama je najvažniji pristup. Mi smo od samog početka odigrali na jednom dobrom nivou, sa dobrom odbranom, sa mnogo lakih poena i zasluženo pobedili. Na nama je da zaboravimo što pre ovu utakmicu. Nova dva boda, sada se spremamo za izazove koji nas očekuju. Već naredna utakmica je protiv Cedevite u derbiju kola i moramo da se spremimo što bolje za takmičenje”.

Trener Dejan Radonjić: “Dobar odnos od samog starta, iako smo sinoć tek došli iz Zadra, tako da za pripremu nismo imali prostora i to je urađeno na drugačiji način u odnosu na druge utakmice. Ali, nešto što je bilo prisutno jeste da smo bili svesni da ćemo dobrim odnosom imati i dobru igru i na kraju nove bodove. Mislim da je to bilo od prvog minuta do zadnjeg i to je ono što je u ovom trenutku bilo najbitnije. Naravno zbog činjenice da smo uz taj veliki broj problema sa povredama, sa bolešću, pred Zadar ostali  i bez Dangubića, tu je Tejić za koga se još ne zna kada će početi da trenira. Uprkos svemu tome, imamo četiri pobede i moram da budem zadovoljan'”

Naredni meč košarkaši Crvene zvezde igraju u nedelju u Zagrebu protiv Cedevite, sa početkom u 19h.

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама