Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Zvezda ubedljiva protiv Budućnosti 83:62

Izvor: http://kkcrvenazvezda.rs

Košarkaši Crvene zvezde u derbiju 2.kola ABA lige j.t.d savladali su podgoričku Budućnost rezultatom 83:62. Meč je odigran u hali Pionir pred nešto više od 3000 gledalaca. Najefikasniji u redovima domaćih ponovo je bio Maik Cirbes sa 19 poena, pratili su ga Jović sa 11 poena i 8 asistencija  i Mekel sa 10 poena i 7 asistencija. U redovima Budućnosti najefikasniji su bili Šehović i Džozef sa po 10 poena.

Na startu utakmice, koja je označena kao derbi drugog kola, I duel dva tima koji imaju najviše ambicije u regionalnom takmičenju, trener Dejan Radonjić na parket je izveo Mekela, Tompsona, Skorcanitisa, Mitrovića i Lazića.

Crveno-beli su dobro otvorili meč, I nakon pet minuta igre uz trojke Tompsona i Mekela, te poenima Sofoklisa Skorcanitisa u reketu imala prednost od 14:8. Trojkom Šehovića i poenima Džozefa , Budućnost se vratila u igru ali ne zadugo pošto su nakon trojke Dangubića crveno-beli imali plus 5 , dva minuta pre kraja prve deonice. Poenima Cirbesa sa linije penala , Zvezda je okončala prvu četvrtinu u svoju korist, rezultatom 23:20.

Početkom druge četvrtine, crveno-beli su pre svih, poenima Cirbesa ,uspevali da održavaju prednost, a nakon sjajne odbrane i poenima Lazića u kontranapadu, trener gostiju Igor Jovović, zatražio je tajmaut. Jović je svojom prvom trojkom podigao Pionir na noge i povećao prednost na plus 8 , četiri minuta pre kraja poluvremena. Ipak, gosti su se ponovo rezultatski vratili brzo u meč. Suad Šehović je svojom drugom trojkom na meču i poenima Marića u reketu, podgoričani su stigli do vođstva  minut i po pre kraja druge deonice. Trojkom  kapitena  Luke Mitrovića, crveno-beli su vratili prednost i na veliki odmor otišli rezultatom 39:37. Najefikasniji na poluvremenu bili su Cirbes, Jović i Mekel sa po 7 poena.

Sjajno su crveno-beli otvorili treću četvrtinu i nošeni pesmom svojih navijača napravili seiju od 9:0, za novi tajmaut gostiju.  Ni taj pokušaj da se poremeti ritam crveno-belih nije uticao na igru ekipe Dejana Radonjića, a  trojkom Rebića nekoliko sekundi pre kraja trećeg dela, Crvena Zvezda Telekom je otišla na plus 15! Rezultat pred poslednju deonicu bio je 59:44.

Tamo gde su stali u trećoj nastavili su u poslednjoj deonici košarkaši Zvezde i lakim poenima Cirbesa, otisli na plus 19 i primorali trenera gostiju da zatraži novi rani tajmaut. Sjajni Nemac ponovo je blistao u timu Zvezde. Svoje prve minute ove sezone,na veliko oduševljenje domaće publike, zabeležio je i Marko Gudurić. Crveno-beli nastavili su da dominiraju na parketu i na kraju ubedljivo slavili rezultatom 83:62.

Crvena zvezda: Rebić  5, Tompson 7, Dangubić 3, Mekel  10(7as), Mitrović 9 (7sk), Lazić 2, Simonović 9, Skorcanitis 7, Nastić 1, Gudurić, Jović 11(8as), Cirbes 19(7/7 za dva).

U narednom kolu ekipa Crvene zvezde gostuje u Zadru u utorak od 17 časova.

 

Скочи на траку са алаткама