Фудбал Фудбал/Вести

Zvezdi najteži protivnik – Kairat!

Izvor: mondo.rs

Crvena zvezda će u 1. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope igrati protiv Kairata iz Almatija. Dalek put u Kazahstan…

Žreb je bio nemilosrdan prema fudbalerima Crvene zvezde.

Vicešampion Srbije za rivala u 1. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope dobio je najtežeg mogućeg protivnika – Kairat iz Almatija!

Crveno-beli mogli su da izvuku tim koji im na početku takmičenja ne bi predstavljao veću muku, ipak, kuglice u Nionu odredile su da će Zvezda na dalek put protiv ekipe koja iz godine u godinu napreduje.

Prva utakmica igraće se na stadionu “Rajko Mitić” 2. jula, a revanš je sedam dana kasnije u Almatiju.

Beograđani su u sezoni 2002/2003 eliminisali iz Kupa UEFA Kairat pobedivši u obe utakmice (2:0 i 3:0), ali se odnos snaga u međuvremenu značajno promenio.

Dok je Zvezda grcala u problemima, Kazahstanci su mnogo ulagali u fudbal što je vremenom počelo da im se isplaćuje.

Kairat nije imao značajnijih rezultata u evro takmičenjima, a najveći uspeh fudbaleri ovog tima napravili su prošle sezone, kada su prvi put prebrodili prvo kolo.

Albanski Kukeši je eliminisan posle 1:0 i 0:0. Naredna prepreka bila je nepremostiva, ali je Esbjerg iz Danske morao dobro da se pomuči. U Almatiju je meč završen bez pobedinika 1:1, dok su Skandinavci kod kuće slavili sa minimalnih 1:0.

Artmedija je 2005/2006 sprečila Partizan da igra Ligu šampiona, a do crno-belih su stigli pošto su prethodno izbacili Kairat. Slovaci su izgubili u Kazahstanu 2:0, a u Bratislavi su bili bolji tek posle produžetaka 4:1.

Sledeće godine je mađarski Fehervar prošao Kairat u Kupu UEFA zahvaljujući golu u gostima (2:1, 0:1).

Ekipa iz Almatija je dva puta bila prvak Kazahstana (1992. i 2004) i šest puta pobednik nacionalnog Kupa. U prošloj sezoni osvojila je treće mesto.

Pored domaćih igrača za Kairat nastupaju Rusi Zaurbek Piljev i Mihail Bakajev, Brazilci Isael i Seržinjo, Žerard Gohu iz Obale Slonovače, Gambijac Momadu Kisaj, Španac Sito Riera i Srbin Žarko Marković, fudbaler koji je prošao omladinsku školu Crvene zvezde.

Trener ekipe je Slovak Vladimir Vajs, dobro poznat svim ljubiteljima fudbala u Srbiji!

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама