Фудбал Фудбал/Вести

Terzić – Sastavićemo tim na vreme

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Generalni direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzić, prilikom prozivke koja je održana u petak, 12. juna, u 10 časova, odgovarao je na pitanja medija.

Novinare je najviše zanimalo kakva je situacija oko pojačanja, s obzirom da će prvu zvaničnu utakmicu Crvena zvezda odigrati već za tri nedelje.
– Trener Božović je insistirao da ne dovodimo po svaku cenu igrače, dok se on ne upozna sa postojećim igračkim kadrom. On će se za ova četiri dana, koliko je to moguće, upoznati sa igračima, njihovim kvalitetom, karakterom. Samo je Darko Lazović otišao od fudbalera koji su bili u prvom planu prethodne sezone, a nadamo se da ćemo sa Kataiem postići dogovor, a sa Olimpijakosom već jesmo, što bi značilo da zadržavamo gotovo kompletan igrački kadar. Imamo neku dinamiku, plan i rokove do kada treba sve da uradimo. Do 22. juna moramo licencirati igrače za Ligu Evrope za prvo kolo, a do 11. jula za drugo kolo. Nećemo žuriti, imamo mesec dana vremena, mnogo igrača smo gledali, mnogo ih je skautirano. Imamo raskorak između igrača koje mi želimo a koji su skupi, i igrača koji se nama nude, a za koje nismo sigurni da li mogu da odgovore zahtevima Crvene zvezde. Prva želja nam je da Katai ostane, zatim da dovedemo Milana Rodića, ali to se malo iskomplikovalo jer je juče Zenit izrazio želju da zadrži Rodića. Što se tiče pojačanja iz domaće lige, pitanje je da li smo u finansijskoj mogućnosti da dovedemo Gaćinovića, Ivanića, Srnića. Iza njih je jedna sjajna sezona, ukupno su dali 30 golova i napravili 20 asistencija, ali čvrsto su vezani ugovorima za klubove koji očekuju zaradu. Imamo, kao plan B, alternative ovim igračima. Prelazni rok počinje tek u ponedeljak i završava se 31. avgusta. Mi ne možemo da čekamo kraj avgusta jer nam je ovakvim kalendarom nametnuta dinamika dovođenja igrača, ali ostaje nam da se prilagodimo – smatra Terzić.

Što se odlazaka tiče, prioritet je zadržati mlade igrače i, po rečima generalnog direktora, stvari se i odvijaju u tom smeru.
– Učinićemo sve da svih pet Zvezdinih klinaca ostane barem još godinu dana, i na putu smo da ih zadržimo svu petoricu. Postoji varijanta i da ako se bude realizovao neki transfer, da ostanu da odigraju ovde godinu dana. Što se tiče povratnika iz inostranstva, razgoavrali smo pre svega sa Žigićem, Krasićem, Ninkovićem, međutim, nije lako igračima koji zarađuju mesečno u inostranstvu više nego ovde godišnje da se odluče na taj korak. Imaju oni i svoje porodične razloge. Ali, svi igrači čekaju i neke druge ponude. Rano je počeo ciklus zvaničnih utakmica, a svi fudbaleri čekaju nešto bolje, znate kako je to u fudbalu, najveći transferi se dogode nekoliko dana pred kraj prelaznog roka. Mi nećemo moći da čekamo toliko, i svesni smo da ćemo ove godine imati minimum 15 utakmica više nego prethodne sezone, i da nam je potreban veći igrački fond – jasan je Terzić, koji je upitan da prokomentariše i novi sistem takmičenja.
– Mislim da je dobar sistem, biće interesantnije prvenstvo, pogotovo u plejofu i plejautu. Smanjiće se prostor za mahinacije, ako ih je bilo. Povećaće se tržišna vrednost za TV prava za našu ligu, i mislim da je to dobro za naš fudbal, za razliku od priče oko reflektora. Klubovi nisu u stanju da sami finansiraju i ulažu novac u infrastrukturu. I stadioni koji su dobili reflektore dobili su zahvaljujući novcu UEFA koji je bio predviđen za ulaganje u omladinske škole – rekao je Terzić.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама