Кошарка Кошарка/Најава утакмица

U susret finalnoj seriji: Crvena zvezda – Partizan

Autor: CZBG

Sutra (petak, 21 čas), u hali Pionir, kreće finalna serija košarkaške lige Srbije između Zvezde i Partizana. Nekako je vidljivo da je, nakon pobede u polufinalnoj seriji ABA lige, kao nakon osvajanja iste, naboj malo spao, pa se više puno i ne piše, niti se nešto preterano komentarišu utakmice kls lige. Čak i kada se radi o utakmicama sa najljućim rivalom, evidentno je da nema onog naboja od kojeg je sve prštalo u toj čuvenoj polufinalnoj seriji kada je Zvezda ponovno izborila učešće u Evroligi, a Partizan ponovno ostao bez iste.

Povrh svega toga, već nekoliko dana unazad vodi se velika polemika oko budućnosti ABA lige (bez koje čelnici ULEB-a kažu da nema igranja Evrolige i Evrokupa). Užareni su odnosi na relaciji FIBA-ABA liga-košarkaški savezi, a kolateralna šteta u svemu tome mogu da budu ili Zvezda i Cedevita, ili košarkaški savezi tj. reprezentacije. Zato i nije čudno što je ovo finale nekako marginalizovano i gurnuto sa strane, jer je (posebno za naš klub) od mnogo veće važnosti odluka koja će se doneti u gore pomenutom konfliktu.

Ipak, kako god, sigurni smo da su igrači i stručni štab i dalje našpanovani za najviše domete, pa tako i za ovu finalnu seriju u kojoj će naši momci, predvođeni trenerom Radonjićem, pokušati da osvoje dugo željenu titulu prvaka Srbije.

Posao neće biti ni malo lak, jer svi znamo kako je Partizan igrao u polufinalnoj seriji, kao i kakv je bio kriterijum sudija, a povrh svega toga (u nekoliko poslednjih utakmica kls-a) videli smo da sudije i dalje tolerišu prebijanje Bobija Marjanovića, kao i da se ne libe dosuditi (koliko god je to potrebno) tehničke greške našim igračima i klupi, dok isti aršin nemaju za protivničku stranu. Da li je to samo uvertira pred večiti derbi ili će se “ljudi u sivom” dozvati pameti pa pištaljku i autoritet koristiti kako treba, ostaje nam da vidimo.

U svakom slučaju, sa ili bez poštenog suđenja, košarkaši Zvezde su bolja i kvalitetnija ekipa i to treba da pokažu i na parketu, i tako stave tačku na ovu sezonu. Osvajanje domaćeg prvenstva bila bi kruna svega onoga što je do sada urađeno i zato ove momke treba uvek i na svakom mestu, i protiv svakog protivnika, i u bilo kom takmičenju, bodriti i pružati im bezrezervnu podršku.

Zato, samo hrabro i neka vas prati sreća i neka vas čuva Bog.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама