Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Kalinić: Očekuje nas jako težak meč

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda Telekom

Pobedom nad Mega Leksom u prvoj utakmici polufinalne serije plej-ofa košarkaši Crvene zvezde Telekom stigli su na korak od plasmana u finale. Crveno-beli su maksimalno iskoristili prednost domaćeg terena i na startu doigravanja slavili su sa ubedljivih 109:80. Naredni meč na programu je već u ponedeljak od 18 sati u Sremskoj Mitrovici:

– Veoma dobro smo odigrali prvi meč. Polovinom druge deonice smo vrlo agresivnom i čvrstom odbranom stekli osetniju prednost. I na startu drugog poluvremena smo nastavili u istom ritmu i u trećoj četvrtini smo praktično rešili pitanje pobednika – sumira utiske iz prvog duela Kalinić i potom dodaje:

– Mega Leks zaista ima veoma talentovan tim koji je rastao i napredovao kako je sezona odmicala. Plejada mladih igrača zaista igra izvanredno, poseduju veliki potencijal, a njihova mladost im donosi i veliku energiju. Željni su dokazivanja i to im daje veliku borbenost – naglašava Kalinić.

Crvena zvezda je u prethodna dva meča u Sremskoj Mitrovici slavila dva puta, ali u veoma neizvesnim završnicima:

– U dobrom sećanju su mi ostale obe utakmice, jer su bile vrlo uzbudljive. U prvom meču u ABA ligi slavili smo 77:75, kada je Vilijams presekao ključnu loptu u poslednjem napadu mege, a u Superligi Srbije trijumfovali smo sa 90:86 ključnim poenima Dženkinsa iako smo bili u dvocifreneom zaostatku. Mega igra izvanredno na svom terenu, imaju veliki motiv i sigurno nas čeka jako težak meč – kratko je zastao Kalinić i dodao:

– Evidnetno je da smo neke greške koje smo napravili u duelu sa Partizanom uspeli da ispravimo za kratko vreme. Celu utakmicu sa Megom u Pioniru smo kontrolisali skok što nam je omogućilo dobru igru u tranziciji po kojoj smo prepoznatljivi cele sezone. Dobra odbrana dala nam je dodatno samopouzdanje i upravo zahvaljujući tako dobroj odbrani smo zabeležili ubedljivu pobedu u prvoj meču polufinalne serije plej-ofa. Naša želja je da već posle druge utakmice izborimo plasman u finale i tako dođemo u prliku da se borimo i za treći trofej ove sezone. Stručni štab je podelio minute na svih 12 igrača, pa mislim da smo sačuvali svežinu za naredni duel. Mega ima pojedince poput Kešelja, Jokića, Miljenovića Vebstera i Zagorca koji mogu sami u naletu inspiracije da reše meč, zato naš pristup mora da bude na maksimalnom nivou u želji da ih zaustavimo i ne dozvolimo im da se razigraju jer u tom slučaju mogu da budu jako opasni. Nadam se da ćemo u Sremskoj Mitrovici imati i podršku naših navijača i da će nam svojim navijanjem dodatno pomoći da izborimo plasman u finale – zaklkučio je Kalinić.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама