Одбојка Одбојкашице

Odbojkašice na pobedu od finala

Izvor: www.okcrvenazvezda.com

Odbojkašice Crvene zvezde krenule su u polufinalnu seriju sa dva brejka. Do drugog su, istina, došle mnogo teže, tek posle drame u petom setu, u kojem su spasile i dve meč lopte. Svoju prvu priliku nisu propustile.

Prvi set je u potpunosti pripao gošćama, čemu svedoči i konačan rezultat. Servis i blok, uz sjajnu realizaciju napada, doneli su crveno-belima vođstvo na ovom meču.

U drugom periodu, Zvezdi je ostao samo blok, a Spartak je pojačao igru u odbrani, pa je usledila velika borba. Neizvesnost je trajala do samog finiša, da bi domaće zahvaljujući srednjacima, u finiš ušle sa dva poena prednosti (21:19). Na kraju se probudila i Drpa, koja je vezala dva dobra napada za izjednačenje.

Samo je na početku trećeg seta bilo neizvesno, a onda su domaće serijom grešaka donele Zvezdi veliki broj poena (deset u ovom setu!), pa je Helićeva vodila svoj tim ka novom vođstvu.

Dobra završnica trećeg seta, donela je Spartaku rezultatsku ravnotežu u četvrtom. Do 17:17 domaćina je vukla Drpa, a onda su usledili blokovi Oluićeve i Medićeve, da bi as Sredićeve (22:18) najavio peti set.

U taj-brejku prava drama. Bilo je i 9:5 za gošće, zahvaljujući Kecmanovoj, Helićevoj i Trnićevoj. Onda je Spartak prišao na poen zaostatka (10:9), ali je Zvezda ponovo otišla na, činilo se nedostižnih „plus tri” (13:10).

Blokovi Cvetićaninove probudili su publiku, pa je poenom Drpe, Spartak došao do meč lopte (14:13). Nisu iskoristile domaće dve prilike, da bi as Helićeve doneo prvu Zvezdi, a tačku na i, stavila je u kontri Ljubica Kecman.

Najefikasnija u našem timu bila je Adela Helić sa 24 poena. Po 15 poena su osvojile Ljubica Kecman i Jelena Trnić (10 iz bloka). Kod domaćihse istakla Marta Drpa sa 25 poena.

Treći meč je na programu već u sredu, 15. aprila od 18 časova u dvorani USC Voždovac na Banjici. U drugom polufinalu Vizura je povela protiv Jedinstva sa 2:0.

NIS Spartak – Crvena zvezda 2:3 (13:25, 25:21, 20:25, 25:22, 15:17)
Hala: “Dudova šuma”. Gledalaca: 450. Sudije: Vladimir Simonović (Kragujevac) i Robert Leko (Novi Sad). Trajanje meča: 123 minuta. Rezultat u seriji: 0:2.
NIS SPARTAK: Cvetićanin 15, Drpa 25, Sredić 13, Antanasijević 3, S. Medić 15, T. Matić, D. Matić (libero), Oluić 6, Vukoja, Rajlić, Vučković, Živanović. Trener: Slobodan Galešev.
CRVENA ZVEZDA: Trnić 15, Popović 6, Helić 24, Milenković 7, Kecman 15, Rosić (libero), Pušić (libero), Brđović, Stijepić, Lukić, Čanak. Trener: Branko Kovačević.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама