Фудбал Фудбал/Вести

Raosavljević: Zvezda ne sme da dozvoli luksuz i izgubi nekog talentovanog igrača zbog nemara

Izvor: www.novosti.rs

LUKA Jović je proradio, dva pogotka na tri poslednje utakmice samo su upotpunili nagoveštaj sazrevanja najmlađeg fudbalera ne samo Crvene zvezde već i cele Jelen superlige. Talentovani napadač polako se puni samopouzdanjem i u seniorskoj konkurenciji, a glavni zadatak, da produži ugovor sa njim, uprava crveno-belih je 99 odsto završila.

– Ostalo je da Jović samo parafira novi ugovor do juna 2018, nadam se da ćemo po povratku igrača sa turnira u Holandiji i formalno završiti posao. Razgovori su vođeni od novembra, definisali smo ih pre neki dan, jer nismo želili da dođemo u cajtnot, s obzirom na to da Luki ističe ugovor na kraju godine – precizira v. d. sportskog direktora Blažo Raosavljević.

Ostalim mlađim igračima iz tima Nenada Lalatovića – Mihailu Ristiću, Vukašinu Jovanoviću, Predragu Rajkoviću, Marku Grujiću – ugovori traju do leta 2017. godine i duže.

– Zvezda ne sme da dozvoli sebi luksuz i izgubi nekog talentovanog igrača zbog nemara. Imamo jasan uvid o stanju i dužini trajanja ugovora, a u sprezi sa direktorom omladinske škole i koordinatorom, postoji jasan plan povodom potpisivanja profesionalnih ugovora sa najtalentovanijim omladincima.

Ne krije Raosavljević i veliku želju kluba da Jovića, Ristića, Rajkovića i ostale talente zadrže što duže na stadionu “Rajko Mitić”.

– Bilo bi idealno da rešimo finansije i da ne moramo da prodajemo ove naše bisere. Međutim, svi znaju kakva je naša situacija, a pitanje je i kako ćemo se odupreti sve većem interesovanju inostranih klubova. U ovom času, svi smo fokusirani na šampionat i trku sa Partizanom i borbom za UEFA licencu. Iskreno se nadam da ćemo pobediti na oba fronta – ističe Raosavljević.

Trener Nenad Lalatović radi svakodnevno sa svega 12 profesionalaca i trojicom omladinaca (Vićić, Tufegdžić, Cvetković), a u subotu će, izvesno je, gostovati u Boru.

UGOVORI MLAĐIH IGRAČA

Luka Jović 31. 12. 2015.

Darko Lazić 30. 6. 2016.

Vukan Savićević 30. 6. 2016.

Predrag Rajković 30. 6. 2017.

Mihailo Ristić 30. 6. 2017.

Marko Grujić 30. 6. 2017.

Miloš Stojanović 30. 6. 2017

Vukašin Jovanović 30. 6. 2018.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама