Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Košarka: kadeti i juniori ubedljivi protiv Partizana

Autor: CZBG, http://kkcrvenazvezda.rs

Mlađe kategorije Crvene zvezde Telekom ovog vikenda odnele su dvostruku pobedu u duelu sa večitim rivalom Partizanom. Juniori i kadeti crveno-belih ubedljivo su savladali svoje vršnjake u oba meča.

Zvezdini kadeti trijumfovali su rezultatom 87:73 (22:16, 28:16, 20:22, 17:19). Izabranici trenera Aleksandra Glišića odigrali su izvanredno u prvom poluvremenu, ubacili su čak 50 poena i stekli čak 18 poena prednosti. Ova razlika im je omogućila da u drugih 20 minuta igraju znatno mirnije i rutinski dođu do važne pobede. Aleksa Radanovbio je najefikasniji sa 20 poena, a Mateja Radović i Ivan Ćorović su ubacili po 17 poena. Na tabeli Super lige kadeta Zvezda zazuma drugo mesto, odmah iza Mega Leksa sa skorom 6-1.

kadeti

Po sličnoj matrici u derbiji su slavili i juniori. Fantastičnom igrom u napadu i odbrani Zvezdini juniori obezbedili su trijumf Partizan sa 82:60 (24:16, 29:13, 17:17, 12:14). Crveano-beli su blistali u prvom poluvremenu kada se posebno istakao Aleksandar Aranitović. Zvezda je igrala veoma agresivno u odbrani, postigla je dosta lakih poena iz kontri a na to se nadovezao i veoma dobar šut sa distance pa su na veliki odmor izabranici Slobodana Klipe otišli sa 23 poena viška. I u nastavku je Zvezda igrala izvanredno u odbrani, a crno-beli nijednog trenutka nisu uspeli da ugroze Zvezdinu prednost. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Aranitović sa 20 poena, Kenić je postigao 13, a dvocifren košgeterski učinak imao je i Radanov sa 10 poena.

Treba istaći da je jedini neporaženi tim juniorske Super lige upravo Zvezda sa skorom 10-0.

Untitled

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама