Фудбал Фудбал/Вести

Novosti: Stiže novi ugovor sa Gaspromom

izvor: Večernje novosti

Srpski šampion i ruski gigant pred potpisivanjem novog petogodišnjeg ugovora. Crveno-beli će sanirati sportski dug i otpočeti reprogram dugova u ostalim bankama

Amerikanci su napustili Crvenu zvezdu pre nego što su išta uradili, ali zato srpskog šampiona ne napuštaju Rusi. Generalni sponzor “Gasprom” i crveno-beli nalaze se pred potpisivanjem novog petogodišnjeg sponzorskog ugovora, vrednog 20 miliona evra!

Stari ističe na leto, a potpisivanjem novog, i to u narednih desetak dana, Crvena zvezda bi uspela da ostvari zacrtani plan iznet na decembarskoj Skupštini i kreditom sanira u prvom naletu sportske dugove, kao i da obezbedi UEFA licencu. Postojala je bojazan zbog sveukupne svetske situacije u Rusiji i oko nje, zaustavljanju izgradnje “Južnog toka” da se “Gasprom” povuče iz srpskog kluba u kome je već pet godina generalni sponzor. Bojazan se u panični strah pretvorila posle poslednjih izjava generalnog direktora NIS Kirila Kravčenka “da ugovor treba zaraditi rezultatima na sportskom terenu”.

Međutim, njegove reči su se odnosile na visinu ugovora, a on će, uprkos želji crveno-belih da se uveća na šest miliona evra, ostati na sadašnjem nivou. Kako osnovni 4 miliona evra po sezoni, tako i onaj vezan za bonuse u vezi sa osvajanjem titule i igranja u evro-kupovima.

U Zvezdi niko više ne želi da priča na ovu temu dok se mastilo na papiru ne osuši. Ali, svi se nadaju da će sa hepiendom, ukoliko se ništa ne promeni preko noći, napraviti prvi krupan korak ka izlasku iz dubioze i bez privatizacije. Jer sa kreditom u visini od 18 miliona evra na osnovu novog ugovora sa “Gaspromom”, crveno-beli će sanirati sportski dug od 10 miliona evra i otpočeti reprogram dugova u ostalim bankama.

Upravni odbor Crvene zvezde za poslednja dva meseca obezbedio je preko 1,5 miliona evra, sprečio suspenziju FIFA i platio sve za superligašku licencu, ali bez “Gasproma” misija “UEFA licenca” je gotovo nemoguća. Sve oči su uprte u ruskog partnera koji je bio, a i ostaće, najjača potpora u najtežim godinama od postojanja.

DVA POVEĆANjA
Koliko je “Gasprom” bio korektan u saradnji sa Zvezdom svedoči i to da su dva puta do sada pravili anekse ugovora i uvećavali godišnje donacije. Počeli su 2010. godine sa 2,7 miliona evra, 2012. su podigli na četiri, pa na 4,5 miliona evra po sezoni.

Pritom, nekoliko puta u proteklih pet godina davali su pozajmice kako bi “zapušili” rupe u praznoj kasi i obezbeđivali evro-licence.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама