Фудбал Фудбал/Вести

Aleksandar Katai: Srećan sam u Zvezdi

Izvor: http://www.mojacrvenazvezda.net

Izgleda da je Aleksandar Katai uspeo da se vrati u formu u pravo vreme i postane pokretač Zvezdine igre. Jedan od najboljih pojedinaca na meču sa Vojvodinom bio je upravo ovaj momak. Dobre partije zadovoljile su ne samo kriterijume šefa stručnog štaba već i navijače koji već sada priželjkuju da Katai ostane i nakon završetka ove sezone. Ali da bi se ta želja ispunila neophodno je 600 000 evra.

Rok za Zvezdinu odluku da li želi da otkupi igrača i zadrži ga u svojim redovima je 15.maj.

Izabrao sam Zvezdu i sada se pokazuje kao pun pogodak. Jesen je prošla i pada u zaborav, a na sve gledam kao period traženja pošto sam kasnio na pripšreme i onda je samostalno teško nadoknaditi – kaže Katai, a piše „Sport“

Kada je dobio odrešene ruke da bira klub, odabrao je crveno-bele.

Posle povratka sa turneje po Americi tadašnji trener mi je saopštio da na mene ne računa i da mogu da tražim novi klub. Vremena je bilo dovoljno, a i iskreno poziva od nekoliko solidnih ekipa među kojima sam odbio i poslednju ponudu Verije – priča Katai.

Već na pripremama se video pomak u formi i igri.

Stvarno sam zapeo na treninzima i sada se vidi sve na delu. Ponikao sam u Vojvodini, ali se borim srcem za Zvezdu i da sam postigao pogodak svakako bi ga proslavio sa „Delijama”.

Nije želeo da komentariše spornu situaciju kada mu je Parker „oteo“ slavu i upisao se u strelce.

Nema tu šta da se doda i stavljam tačku… Kada je gol priznat idemo dalje i mi smo jedna ekipa koja se polako uklapa u svim segmentima. Dva prethodna meča nam ulivaju snagu da nastavimo sa pobedničkim nizom.

Kada je u pitanju večiti rival, rekao je:

Nisam ih pratio protiv Donjeg Srema, a jesam priželjkivao novi remi da im se približimo. Vidi se da imaju probleme posle odlaska dva najbolja igrača Škuletića i Lazovića, koji su donosili veliku prevagu. Ipak, ima da se igra mnogo teških mečeva i derbi kod nas.

Cilj je odbrana titule, ali pritisak nije velik.

Čekamo strpljivo svoju šansu. Ispita je mnogo na obe strane, a vidi se da u svakom oprez potreban. Mi smo na vreme poveli i dominirali protiv Vojvodine tako da smo dosta naučili posle kockanja u Jagodini, mada smo i tamo ponovo poveli pre nego što bi se uvukla nervoza u naše redove.

Publika je aplauzima pozdravila svaki dobar potez ovog fudbalera, koji je postao prepoznatljiv po bradi, za koju kaže da je deo imidža.

Malo sam je samo skratio, a sa učinkom nemam nameru da stanem do kraja sezone i tada pada odluka oko daljeg koraka u karijeri. Voleo bi da ostanem mada se ne pitam jedini i aplauzi publike su samo potvrda da pružam maksimum.

Ipak, ističe da su dobre igre zasluga cele ekipe.

Zajedno smo napredovali. To pokuzujemo i samo treba da nastavimo ovakao i u Subotici onda pobeda sigurno neće izostati – najavio je Katai.

O paklenoj atmosferi i sjajnim navijačima, pričao mu je Ognjen Mudrinski.

I uverio sam se u priče oko podrške sa tribina, ljubavi i odanosti navijača prema ekipi. Bitno je da se osećam sada ispunjenim u potpunosti – zaokružio je krug Katai

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама