Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Pala i Mega

Autor: CZBG

Košarkaši Crvene zvezde Telekom ne znaju za poraz u regionalnoj ABA ligi. U sinoćnjem susretu u Smederevu, Zvezda je savladala domaćina, Mega Leks, rezultatom 77:75 (14:19, 27:14, 19:19, 17:23).

Photo: Mega Vizura/Jovan Azdejković
Photo: Mega Vizura/Jovan Azdejković

Igrala je Zvezda sa dosta oscilacija na ovom meču i evidentno je da, barem ove utakmice u regionalnoj ligi, ne igra sa punom snagom.  Takođe, sasvim je normalno da, posle mnogih jakih utakmica i puno putovanja, dođe i do pražnjenja kod samih igrača jer snagu treba sačuvati za važne i naporne utakmice u Top 16 fazi Evrolige, kao i za završnicu regionalne lige tj. plej of od koga našim košarkašima zavisi igranje u Evroligi i sledeće sezone.

Pored svega navedonog, svaki Zvezdin protivnik se svojski trudi da “skine skalp” našim momcima i tako prekine ovu seriju od 17 uzastopnih pobeda (bez poraza). Trudila se prošle nedelje Olimpija, trudila se sinoć i Mega, ali i pored neizvesne završnice (koju su dopustili sami igrači Zvezde nekim svojim greškama), igrači Mege nisu imali ni dovoljno iskustva, ni dovoljno snage da prelome meč i tako nanesu našim momcima prvi ovosezonski poraz.

Povela je Mega na samom početku 10:2 (veoma raspoložen u tim trenutcima bio je Dejan Musli), i održavala je tu prednost do 15. minuta kada Stefan Jović pogađa za 3 poena i donosi Zvezdi vodstvo 26:25. Polako, ali sigurno, košarkaši Zvezde preuzimaju stvari u svoje ruke i na poluvreme se, pogotkom za 2 poena Čarlsa Dženkinsa, odlazi sa prednošću od 8 poena razlike (41:33).

U drugom poluvremenu košarkaši Zvezde uglavnom održavaju tu prednost, ali prave i neke greške koje ekipu Mege vraćaju u utakmicu. Tako je u 38. minutu odlični Nikola Kalinić pogodio za 3 poena i odveo Zvezdu na +10, ali tada opet sledi pad i dekoncentracija naših igrača, tako da je Mega na samom kraju imala napad za izjednačenje ili čak i pobedu. Ipak, iskusni Markus Vilijams krade loptu i svojom 10. asistencijom upošljava Jaku Blažiča, koji pogađa za 2 poena i tako otklanja svaku sumnju oko pobednika sinoćnjeg meča.

Zvezda: Vilijams 3 (10 asistencija), Rebić, Dangubić 5, Mitrović 9, Lazić, Blažič 15, Kalinić 19, Marjanović 8, Tejić, Dženkins 7, Jović 3, Cirbes 8.

Sledeću utakmicu košarkaši Zvezde igraju u petak protiv ekipe Galatasaraja u 3. kolu Top 16 faze Evrolige.

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама