Кошарка Кошарка/Најава утакмица

ZVEZDA GOSTUJE MEGA LEKSU

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda Telekom

Košarkaši Crvene zvezde Telekom u 17. kolu ABA lige gostovaće ekipi Mega Leks, a utakmica je na programu u nedelju od 19 sati u Sremskoj Mitrovici. Prvi meč ove sezone između ove dve ekipe Zvezda je dobila rezultatom 93:77, a najbolji igrač u tom duelu bio je Luka Mitrović koji je ubacio 27 poena, šutirajući iza linije 6,75  bez grške 5-5. Upravo je kapiten crveno-belih pred gostovanje Zvezde Mega Leksu upozorio da njega i njegove saigrače ovog puta očekuje mnogo teži meč:

– Mega Leks je mlada i veoma talentovana ekipa i u svaku sezonu ulaze sa sve većim ambicijama. Igraju sa dosta energije i željni su dokazivanja – počinje priču Mitrović i dodaje:

– Sama činjenica da u svojim redovima imaju dvojicu najkorisnijih igrača dosadašnjeg toka ABA lige Jokića i Miljenovića dovoljno govori u prilog tome da osim neospornog talenta oni poseduju i kvalitet koji treba respektovati. Sigurno će biti silno motivisani da se protiv učesnika Top 16 faze Evrolige pred svojom publikom prikažu u što boljem svetlu i zato ćemo morati od starta da imamo maksimalno ozbiljan pristup. Naša želja je da i u ovom meču zabeležimo pobedu i tako nastavimo trijumfalni niz u regionalnom takmičenju. Neće biti nimalo lako, posebno ako se u obzir uzme podatak da je Mega Leks druga najefikasnija ekipa ABA lige. Iz tog razloga naša igra u odbrani će morati da bude na najvišem mogućem nivou. Neophodno je da svih 40 minuta budemo agresivni i sprečimo da utakmice uđe u ritam koji bi njima više odgovarao.

Za crveno-bele će duel sa Mega Leksom biti čak četvrti meč u samo devet dana:

– Zaista se nalazimo u paklenom ritmu utakmica. Ovo će nam biti čak treće gostovanje od početka ove godine. Međutim, mislim da smo se dobro spremili i da su svi moji saigrači rešeni da pruže pre svega veliku borbenost, a onda i dobru igru u nameri da zabeležimo još jedan trijumf kojim bi se dodatno učvrstili na čelu tabele. Nadamo se da ćemo i u Sremskoj Mitrovici imati podršku naših navijača kao što je to recimo bio slučaj u Ljubljani, jer sa njihovom podrškom je sve mnogo lakše – zaključio je Mitrović.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама