Кошарка Кошарка/Вести

ZVEZDA PONOVO KAŽNJENA OD STRANE EVROLIGE

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda Telekom

Crvena zvezda Telekom ponovo je kažnjena od strane disciplinskog sudije Evrolige i to po dva osnova u ukupnom iznosu od 6.500 evra.

Na adresu kluba najpre je stigla sankcija za incidente na meču sa madridskim Realom. Zbog neodgovornog ponašanja pojedinaca i ubacivanja tvrdih predmeta na teren (upaljača i novčića), i to u dva navrata tokom treće četvrtine, Zvezda je kažnjena sa 5.000 evra.

Takođe, Zvezda je sankcionisana i zbog činjenice da su na meču protiv Olimpijakosa iz jednog dela partera B (sekori 208, 209, 210 ) uklonjene stolice što nije u skladu sa propisima Evrolige. Zbog činjenice da je veoma veliki broj navijača Olimpijakosa došao u Beograd i želje rukovodstva Crvene zvezde Telekom da im omogući da na najbezbedniji način uživo prate utakmicu, odlučeno je da se sa pomenutog dela tribina uklone stolice. Zbog ovog prekršaja Crvena zvezda Telekom je kažnjena sa 1.500 evra. Posebno je naglašeno da ukoliko se ovakav ili sličan prekršaj ponovi u budućnosti klub će biti drastično sankcionisan.

U dopisu koji je stigao iz sedišta Evrolige posebno je istaknuto da je od 2012. godine Crvena zvezda čak 12 puta novčano kažnjavana zbog neodgovornog ponašanja pojedinaca koji su ubacivali tvrde predmete na teren, koristili lasere i to  u ukupnom iznosu od 68.000 evra (u ovaj iznos nije uračunata kazna od 50.000 evra zbog utakmice u Turskoj protiv Galatasaraja na koju je uložena žalba). Evroliga je još jednom izričito naglasila da više neće tolerisati ovakav način ponašanja i još jednom upozorila da ukoliko se slični incidenti budu ponovili Crvena zvezda Telekom će biti suočena sa znatno oštrijim kaznama koje bi osim novčane sankcije obuhvatale i igranje pred praznim tribinama.

Iz prethodno navedenih razloga navijačima upućujemo sledeći APEL:

MOLIMO SVE NAVIJAČE CRVENE ZVEZDE DA NAVIJAJU FER I SPORTSKI JER BI SVAKI I NAJMANJI INCIDENT MOGAO DA IMA NESAGLEDIVE POSLEDICE ZA KLUB. U INTERESU BRIGE I OPŠTEG DOBRA KOJE SVI ZAJEDNO ŽELIMO KLUBU OD NAVIJAČA OČEKUJEMO DA SE SUZDRŽE OD UBACIVANJA BILO KAKVIH PREDMETA NA TEREN, UPOTREBE LASERA, ILI PIROTEHNIČKIH SREDSTAVA.

PRVA NAREDNA UTAKMICA KOJU CRVENA ZVEZDA IGRA U EVROLIGI NA DOMAĆEM TERENU JE PROTIV GALASARAJA 16. JANUARA. TO ĆE ZA SVE NAS BITI VELIKI ISPIT JER ĆE ZBOG NEMILIH DOGAĐANJA U ISTANBULU 21. NOVEMBRA 2014, KOMBANK ARENA BITI POD POSEBNOM LUPOM ČITAVE EVROPE. NE DOZVOLITE DA ZBOG EMOTIVNIH I NEPROMIŠLJENIH REAKCIJA NA KRAJU ISPAŠTA KK CRVENA ZVEZDA.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама