Фудбал Фудбал/Омладински погон

Lalatoviću, i oni su u Zvezdi! – Najperspektivniji omladinci

Autor: CZBG, Markoss

Lalatoviću, i oni su u Zvezdi!

Nenad Lalatović se nije proslavio tokom jesenje sezone kao šef stručnog štaba, ali posle dužeg vremena, Crvena zvezda dobila je “pojačanja” iz svoje omladinske škole. Prošlogodišnji nosioci u omladincima, Jovanović, Grujić, Ristić i Jović dobili su svoje mesto u prvom timu, a taj trend bi mogao da se nastavi. Mi ćemo vam predstaviti koji su to igrači iz omladinskog pogona koji bi na proleće mogli da dobiju šansu:

 

Miloš Stojanović (18.1.1997, Beograd, štoper, pod ugovorom)– Kapiten omladinskog tima i svakako neko ko je najbliži prvom timu, prošao je pripreme letos, bio je na klupi na nekoliko utakmica, i pojaviće se i na zimskoj prozivci. Njegova primarna pozicija je štoper, ali on je zapravo polivalentan igrač, jer se dešavalo da igra i na desnom beku i u veznom redu. Ne samo da je najtalentovaniji štoper u Srbiji, već je jedan od najtalentovanijih štopera i u Evropi. Ono što ga karakteriše to je odlično čitanje igre, kao i ta fudbalska inteligencija. Sjajan je tehničar za štopera i u omladincima vrlo često on organizuje napade, jer ima sposobnost da povuče loptu od svog do protivničkog kaznenog prostora. Na terenu je pravi vođa i kapiten, ima tu lidersku crtu. Nije mnogo visok (oko 1,80), ali je dobar u skok igri, jer ima sjajan osećaj za postavljanje. Ako bi mu se tražila neka mana, onda bi se moglo reći da nije baš fizički dominantan i da bi na tome trebalo da radi, jer će prelaskom u seniorski pogon za protivnike imati snažnije igrače. Neko ko bi morao u najkraćem roku da dobije šansu i to ozbiljnu, jer Crvena zvezda dugo nije imala ovako talentovanog štopera u svom omladinskom pogonu.

www.crvenazvezdafk.com
www.crvenazvezdafk.com

Marko Mijailović (14.8.1997, Požega, desni bek, bez ugovora)– Njegova pozicija je desni bek. Već je bio na klupi na nekoliko utakmica ove jeseni i pojaviće se na zimskoj prozivci. Ima odlične fizičke predispozicije, i to je ono što ga u ovom trenutku stavlja u poziciju da ravnopravno konkuriše sa seniorima. Kada su ga tokom jeseni prebacili u prvi tim, svi su bili iznenađeni time da jedan omladinac ima najbolji centaršut u ekipi. Tehnički je solidno potkovan, ume fino da se ubaci napred. Mana mu je što ponekad zaboravi na odbranu, ali našem klubu trebaju ofanzivni bekovi.

mika
Privatna arhiva MIjailović Marka

Bogdan Rangelov (28.8.1997, Niš, desno krilo, bez ugovora)– Radi se o igraču koji se najbolje snalazi na desnom krilu. Standardan je reprezentativac u svom uzrastu i tamo je kao i u omladincima – nezamenjiv. Izuzetna brzina i nisko težište je ono što njega krasi, upravo zbog tog niskog težišta, igrači imaju velikih problema da ga sačuvaju, sjajno je i tehnički potkovan. Pitanje je da li će ostati u klubu, s obzirom da ima interesovanja iz Serie A. Ima i dobar dribling, ume na fintu da izbaci igrača i napravi višak, ako ga nešto deli od prvog tima je fizička snaga, ali on je prosto takav, ne verujem da će fizički nešto napredovati, a kolko god paradoksalno zvučalo, upravo mu takva visina i građa baš odgovaraju i pametno ih koristi.

www.youtube.com
www.youtube.com

Dušan Živković (31.7.1996, Leskovac, levo krilo, pod ugovorom)– Stigao je iz leskovačke Sloge pre 2 i po godine. I od prvog dana u kadetima je pokazao da je neverovatan potencijal, bez sumnje je bio među najboljim igračima kadeta i dobio je ugovor posle samo godinu dana u klubu. Onda je odigrao nešto slabiju sezonu u omladincima (bez postignutog gola), ali verovatno se i za ovog momka sve prebrzo izdešavalo, pa nije to mogao da podnese. Najbolje se snalazi na poziciji levog krila, ali može da igra i iza napadača. Letos je prošao pripreme, i vrlo je izvesno da će dobiti poziv i na ove zimske, ukoliko ne dobije, postoji i opcija da ode. Krasi ga fenomenalan spoj tehnike i brzine, uz to ima i vrhunski dribling, i uživanje ga je gledati. Mana mu je sebičnost, neretko se desi da predribla dvojicu igrača i kad treba da uputi završni pas, on krene da dribla i trećeg, a to je nešto što se ne toleriše u prvom timu.

zile
Privatna arhiva Živković Dušana

Nemanja Ivanović (14.5.1997, Beograd, napadač, bez ugovora)– U ovom momentu ima nešto slabiju omladinsku sezonu, još uvek nije postigao gol, iako je par puta pogađao i stativu i prečku. Krasi ga sjajna igra sa obe noge, veoma lako ume da se oslobodi igrača, da uputi pametan pas i slično. Ima i dobru završnicu, precizan šut, finu brzinu. Uz to je i adekvatne visine (nešto viši od 1,80) pa ume da zapreti i glavom. Ove sezone u omladincima igra levo krilo, prošle godine je igrao špica, godinu pre toga ofanzivnog veznog, tako da još uvek nije potpuno profilisan. Možda ne bi bilo pošteno da sad dobije šansu u prvom timu, jer nije pokazao pun potencijal ove polusezone, ali radi se o vrhunskom talentu. Jedina mana mu je upravo to što nije profilisan do kraja, lično bih od njega pravio centarfora, sjajno se i ubacuje iz drugog plana.

neca
Privatna arhiva Ivanović Nemanje

Lazar Đurović (19.2.1997, Beograd, napadač, bez ugovora)– Momak koji je najbolji strelac omladinske lige svakako mora da prođe bar pripreme s prvim timom. Izuzetne fizičke predispozicije, solidna skok igra, i vrhunski osećaj za gol, par puta se desilo da da i 3 gola na utakmici bez problema. Već je dobijao prilike na prijateljskim utakmicama, a protiv Modriče se upisao i u strelce. Neverovatno je da za njega “nema mesta” u reprezentaciji, jer dečko napreduje iz sezone u sezonu i prošle godine u kadetima je bio najbolji strelac ekipe. Mana mu je to što ponekad ne učestvuje dovoljno u igri.

 

www.czbgtv.com
www.czbgtv.com

Ovo su igrači koji su najbliži prvom timu, što za ovu zimu, što za sledeće leto, ali ko zna, možda do tada iskoči neko novi. Kao što se može videti, većina igrača nema ugovore i sada je uprava na potezu, a verujte, svakom od njih je san da igraju za Crvenu zvezdu. Letos se pokazalo da smo najveća pojačanja dobili iz naših redova, a uopšte ne bi bilo iznenađujuće da to bude i sada, s toga, Lalatoviću i oni su u Zvezdi!

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама