Фудбал Фудбал/Вести

Novo pismo “Zoroa”

Autor: CZBG, izvor: Mozzartsport

Dragi zvezdaši. Na našoj Marakani se nastavlja serija koja po svemu sudeći preti da postane slična španskim sapunicama. Naime, neimenovani igrač (koga od milja zovemo “Zoro”) nastavlja da šalje pisam u kojima proziva Terzića i ostale koji po njegovim rečima vedre i oblače na Marakani. Njegovo pismo prenosima sa portala Mozzartsport.

Poštovani navijači, pošteni novinari i pošteni urednici,

Na početku drugog „anonimnog“ pisma želim da vam zahvalim što ste imali hrabrosti da prenesete istinu s Marakane i što je dokazano da je fudbalska Srbija još uvek živa. Želim da „zahvalim“ i svima onima koji baš taj dan nisu „otvorili sanduče“, ali i onim „medijskim radnicima“ (nemerno ih neću nazvati novinarima, pošto je to velika pohvala za njih) koju su poleteli u skute „gazdi“ i obećali mu da će sve zataškati. Gospodo, niste uspeli! I nemojte tugovati pošto ste trenutno samo igračka u rukama „gazde“, koji je sve saradnike „pustio niz vodu“. Da li očekujete drugu sudbinu?

Istina je toliko snažna da je procurila i pored pritiska „gazdinih“ prijatelja koji su pokušavali da regulišu stvari, a čak ni „saveti“ (čitaj: pretnje), nekim urednicima nisu dali rezultate. Hvala im za hrabrost i oni su najzaslužniji što je običan svet saznao ko i kako vedri i oblači po Marakani, tako da sada više nema ćutanja ni po jednom pitanju. Neka se sazna istina, pa ako je toliko sve tužno da Crvena zvezda igra u Beogradskoj zoni, siguran sam da mnogo igrača dovoljno voli naš dres da bi igrali u „krugu dvojke“. I to je manja sramota, nego da „velika igračka veličina“ bez dana fudbalskog staža na Marakani vedri i oblači i gura Zvezdu u još veće blato. Doduše, i u Fudbalskom savezu je „šefovao“, a da u CV-ju nije imao NIJEDAN nastup za reprezentaciju. Taj podatak ga mnogo boli… U tim godinama nije postojao neko kao on, da mu „namesti“ neki prijateljski meč na nekom Kirin kupu… Da li, „gazda“, imaš kompleks zbog „krompira“ u koloni „reprezentativni nastupi“?

Ko je sastavio odgovor na moje pismo treba ozbiljno da se zapita za svoju inteligenciju, pogotovo ako ima titulu „doktor”, pošto se pozvao na rušenje imidža kluba. Zar nije veće rušenje imidža što radnici nemaju za hleb i lekove, što igračima dugujete XY plata, što Zvezda duguje 50-60.000.000 evra, što smo u najgoroj situaciji u istoriji kluba… Ako će mojim odlaskom da sve postane „med i mleko“, odoh još danas… Ipak, mislim da kofere treba da pakuje „gazda“ koji svakodnevno „proziva“ radnike, stručni štab i fudbalere da odu na neko bolje mesto, pozivajući se na premijera Vučića koji ga je „molio“ da pomogne Zvezdi. Dokle ćeš da lažeš?

Od kada je prvo pismo izašlo u medijima iskreni prijatelji su se zabrinuli za moju bezbednost. Hvala im na tome… Znam da naš „gensek“ ima veliku moć u kriminogenim krugovima, da zna sve „jake igrače“, da ima veze u policiji (sam se hvalio), da je probleme rešavao i „prangijama“, ali svima i njemu poručujem: Nije prijatno kada se zameriš čoveku koji u radnom stolu krije pištolj, ali sam svestan da hrabrosti imam dovoljno, da izdržim sve pritiske… Pobednik će biti samo jedan. On je favorit. Zasad… Da li si pištolj s Karaburme poneo na Marakanu?

Lažima „dobro upakovani“ gospodin planira da orobi Zvezdu i u narednom prelaznom roku. Sabiraju se procenti i sprema se prodaja dece. I to sve preko dobro razrađenog „kalupa“… Voleo bih samo da medijima „gazda“ objasni kako je naterao golmanaRajkovića da potpiše da sarađuje sa menadžerom Zoranom Stojadinovićem, a posle nekoliko sati je taj isti čovek (nekadašnji sportski direktor Zvezde) tužio klub, ali i nagovorio svoje igrače da učine isto. Da li je to slučajno „gazda“?

Ako na to pitanje „gazda“ da odgovor koji nikome neće povrediti inteligenciju, spreman sam da potpišem za bilo kog menadžera, s kojim on sarađuje. Zar drugi i postoje u Zvezdi i oko Zvezde?

aba je „gazda“ pokušavao da sa mog pisma skloni pažnju, „otvorivši“ dušu prilikom glasanja za predsednika Zvezde. Nije „gazda“ uspeo, ali zato je u monologu zaboravio da objasni prisutnima zbog čega je mala izlaznost i zašto je prisiljavao radnu zajednicu da glasa, kada za to nema pravo. Ima li „gazda“ neki odgovor?

Od kada je počela priča oko izbora za predsednika Crvene zvezde bilo je jasno da će na mesto prvog čoveka kluba doći čovek koji će biti samo „drugi čovek“, a da se „gazda“ odavno zna… Gospodin Svetozar Mijailović (zanimljivo prezime) poznat je kao skroman dobrodušan čovek, koji voli Zvezdu, ali voleo bih da nam „gazda“ da odgovor  na jedno pitanje. Da li je Svetozaru Mijailoviću oprostio dug kao glavnokomandujući u klubu od 300.000 dinara i zbog čega?

Nikada nisam u borbu kretao sa saznanjem da imam jaku vojsku iza sebe, već zbog ideala… Nadam se da neće biti po onoj Čorbinoj „za ideale ginu budale“, ali mi prija što su velike fudbalske veličine stale uz mene… Hvala im. Ko je od sportskih velikana uz tebe, od navijača, od prijatelja?

Istine radi, želim da napomenem da moja pisma nisu došla iz „kuhinja“ Duška Vujoševića, Toleta Karadžića, Dragana Đurića, Dejana Anđusa ili bilo koga drugog. Došla su iz naše muke i iz želje da obični ljudi vide ko vodi Zvezdu. Da li ćeš i ti „gazda“ reći istinu?

P.S. Nisam isticao ljubav prema Zvezdi, pošto se ona u mom slučaju podrazumeva, a neko se samo zove „gazda“.

P.S.1. „Gazda”  pokušava kod najvatrenijih navijača da napravi uporište, ali gluma „ala Srećko Šojić“ (obećava,obećava i samo obećava) slabo daje neke rezultate…

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама