Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Krstarenje Jadranom se nastavlja

Autor: CZBG, Stefan N.

Crvena zvezda je došla do pete vezane pobede u Jadranskoj ligi. Nova žrtva izabranika Dejana Radonjća bio je Zadar. Tokom čitavog susreta, crveno-beli su držali razliku i na kraju zasluženo slavili rezultatom 63:79.

Od prve sekunde utakmice, Zvezda je nametnula svoj ritam. Florens je većim delom susreta bio isključen iz igre. Većim delom utakmice, crveno-beli su igrali dosta agresivnu odbranu, i pratično je bilo pitanje vremena kada će sve to doći na naplatu i u napadu. Sve do sredine druge četvrtine, ekipa Zadra se držala u igri. Tada je Zvezda počela da diže nivo svoje napadačke igre i kockice u igri Crvene zvezde su počele da se slažu. Florens je sa dve trojke vratio rezultat pred poluvreme na jednocifreni deficit 30:37.

U drugom poluvremenu Zadrani su izašli izuzetno nervozni na teren. Nervozu su pojačale i pojedine sudijske odluke. Serijom 7:0 Zvezda je otvorila drugo poluvreme i otišla na tako sigurnih +14 (30:44). Od tada za crveno-bele utakmica je bila jednosmerna ulica. Zadar je pokušao da se vrati, ali je sa dve trojke Markus Vilijams vratio utakmicu u mirnu luku. Dvocifrena razlika je bila konsntna. Trojke su počele da ulaze, a Dženkins je pokazao napkon deo svog napadačkog repertoara. Trener Zadrana Ante Nazor je pokušao sa zonskim presinom i zonom, ali je Zvezda imala odgovor i na to. Ivanov i Kraljević pre svega pokazali su veliku borbenost, ali bez svog plejmejkera i najboljeg igrača nisu mogli.

Zvezda je tako došla do pete pobede u isto toliko utakmica u sklopu Jadranske lige. Sledeći protivnik je podgorička Budućnost i to će biti susret jedina dva neporažena tima.

Zadar – Crvena zvezda 63:79 (10:15, 20:22, 18:28, 15:14)
Crvena zvezda: Vilijams 7 (8as), Rebić, Dangubić 5, Mitrović 16 (6sk), Lazić 2, Blažič 4, Kalinić 14, Marjanović 7 (13sk), Tejić, Dženkins 14, Jović 5, Cirbes 5

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама