Кошарка Кошарка/Вести

Mitrović: Dobra odbrana ključ pobede

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde Telekom trijumfovali su na uvek neugodnom gostovanju u Zadru i upisali petu pobedu iz isto toliko utakmica u regionalnom takmičenju. Trener crveno-belih Dejan Radonjić objasnio je da nije bilo lako pripremiti se za meč u Dalmaciji posle iscrpljujućeg puta iz Litvanije i istakao veliko zadovoljstvo zbog novih bodova osvojenih u Jadranskoj ligi.

zvanični sajz kkcz
zvanični sajz kkcz

Ništa manje iscrpljujuć nije bio ni povratak iz Zadra u Srbiju, pošto je ekspedicija crveno-belih u Beograd doputovala u ponedeljak oko sedam časova ujutro.

Nije bilo lako pripremiti se za ovaj duel. Ne radi se o strahu od poraza, već zbog svega kroz šta smo prolazili ovih dana. Imali smo neugodan meč u Litvaniji protiv Neptunasa, ali smo na sreću uspeli da se oporavimo pre utakmice se Zadrom. U napadu nismo u početku bili dovoljno kvalitetni. Usled nervoze pravili smo greške u napadu i želeli smo odmah da steknemo prednost – počeo je priču Radonjić i potom nastavio:

S druge strane odbrana je bila dobra od početka, kasnije nam se otvorio i šut, a kao rezultat dobre odbrane bili su kontranapadi I laki poeni iz tranzicije. Imali smo odličan procenat šuta za tri poena, tako da smo zasluženo slavili u ovom meču. Zadar je kvalitetna ekipa koja igra dobro na svom terenu. Ne sumnjam da će biti sve bolji kako vreme bude odmicalo, tako da sam jako zadovoljan što smo ovde osvojili bodove.

Veliki doprinos u novoj pobedi u ABA ligi imao je kapiten Crvene zvezde Telekom Luka Mitrović, koji je kao i u prošlom kolu bio prvi strelac svoje ekipe sa 16 postignutih poena uz šest uhvaćenih lopti. Talentovani krilni centar kao ključ pobede istakao je dobru timsku odbranu zbog koje je zabeležena možda i iznenađujuće velika prednost.

Nakon poraza u Litvaniji u poslednjim sekundama i napornog puta, znali smo da nam neće biti lako protiv Zadra, koji u svojoj dvorani tradicionalno igra vrlo dobro. Oni su mlada, talentovana ekipa predvođena Florensom, čiji smo učinak u dobroj meri uspeli da iskontrolišemo. Igrali smo dobru kolektivnu odbranu od početka i to je bio ključ pobede, jer smo iz toga postigli i dosta lakih poena u kontri. Na kraju, zabeležili smo možda i iznenađujuće ubedljivu pobedu s obzirom na stanje u kojem smo bili.

Zvezdinim košarkašima sada predstoji veoma teška utakmica u Evroligi protiv aktuelnog šampiona Evrokupa, Valensije. Duel sa španskim predstavnikom na programu je u četvrtak 30. oktobra sa početkom u 19 sati. Iz tog razloga pozivamo navijače da dođu u Kombank Arenu u što većem broju, pomognu svojim ljubimcima da ostvare novu pobedu na evrosceni i za stepenik više se približe plasmanu u Top 16 fazu. Ulaznice za ovaj meč mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Eventima (TC Ušće, Kombank arena, Dom omladine, Bilet centar I još 150 prodajnih mesta širom Srbije).

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама