Odbojka/Vesti Odbojkaši

Zvezda protiv Partizana u Vizuri

Autor: CZBG Izvor: Sportski žurnal

Posle fudbalera i rukometaša, red je došao i na odbojkaše. Prvi večiti derbi u novoj sezoni biće odigran večeras (18 časova – RTS 2) u dvorani „Vizura” na Tošinom bunaru, gde će Partizan ugostiti Crvenu zvezdu.

I pored brojnih obaveza i poslednjih priprema za derbi kola, treneri večitih rivala, Vladimir Vasović i Dragan Kobiljski, bili su gosti Žurnala.

Nekadašnji saigrači (u Partizanu), sada su debitanti u ulogama prvih trenera na odbojkaškim svetkovinama. Doduše, više iskustva u ovakvim mečevima ima domaćin, šef struke Partizana, Vladimir Vasović.

– Već tri godine, kao pomoćni trener Milanu Đuričiću, na ovaj ili onaj način učestvovao sam u derbijima. U svim sportovima mečevi Partizana i Crvene zvezde su „više od igre”. Uopšte nije bitno da li je utakmica u tom trenutku rezultatski bitna, obe ekipe tada daju sve od sebe. Tako je bilo u odbojci svih ovih godina. Ponekad se i sami igrači iznenade koliko i šta mogu – „poentirao” je Vasović.

Za razliku od Vasovića, Dragan Kobiljski je po prvi put u stručnom štabu Crvene zvezde i biće ovo za njega vatreno krštenje u večitim derbijima, u ulozi trenera.

– Atmosfera u ekipi je dobra. Već smo osvojili jedan trofej, Superkup Srbije. Koliko god da neki misle da je bilo lako, vara se. Na bitnim mestima smo ostali bez glavnih igrača, Petkovića i Vujića, koji u tim mečevima, kad se dođe do visokih rezultata, preuzimaju odgovornost. Sad je drugačije, ali smo već odigrali dve dobre utakmice u Kraljevu, a uspesi doprinose dobrom raspoloženju – istakao je Kobiljski.

Logično pitanje za obojicu trenera je bilo, ima li ovoga puta favorita u večitom derbiju.

– Nema zaista, često pobeđuje u ovakvim mečevima ekipa koja je lošije plasirana na tabeli, ili ona za koju smatraju da je slabija. Odlučuju trenutna inspiracija, ili spremnost igrača – rekao je Vasović.

Kobiljski je ipak imao nešto drugačiji odgovor:

– Već sam rekao, oni su ostali kompletni, favoriti su i zbog domaćeg terena. Naravno, nema opravdanja ako odigramo slabo, ali smatram da je Partizan ove godine igrački najjači u našoj Ligi!

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama