Одбојка Одбојкашице

Dinamo otkinuo bod Zvezdi u Šumicama

Autor: CZBG Izvor: Sajt lige

Crvena zvezda – Dinamo 3:2 (17:25, 25:18, 19:25, 27:25, 15:10)

Dvorana: SC „Šumice“. Gledalaca: 150. Sudije: Đorđe Stevanović i Milan Milošević. Trajanje meča: 120 minuta.
CRVENA ZVEZDA: Trnić, Čanak, Sekulić, Popović, Brđović, Rosić (libero), Milenković, Tasić, Stijepić, Kecman, Ašonja, Milović. Trener: Branko Kovačević.
DINAMO: Ašćerić, Petrov (libero), Lazić, Novaković, Ivanović, Simić, Kocić, Spremo, Radulović, Đurđević, Marković, Božić. Trener: Aleksandar Vladisavljev.

Umalo iznenađenje na startu Super lige. Dinamo je žestoko namučio favorizovanu Crvenu zvezdu i otkinuo bod, a malo je nedostajalo da uzme i sva tri!

Odlično su Pančevke počele susret, u prvom periodu igre su diktirale ritam, pa su imale četiri poena viška (16:12). Očekivao se odgovor Crvene zvezde, ali do njega nije došlo, pa je Dinamo lako dobio uvodni period igre – 25:17.

Ipak, u drugom setu potpuno drugačija slika. Ovoga puta su crveno-bele (igrale bez startnog korektora Adele Helić) bile te koje su kontrolisale igru i rezultat, gotovo ni jednog trenutka Dinamo nije uspevao da ih ozbiljnije ugrozi – 25:18.

No, kad se očekivalo da će favorit nastaviti u istom ritmu, ekipa Aleksandra Vladisavljeva je bila sjajna. Pančevke, predvođene iskusnom Bojanom Radulović na mestu dizača, još jednom su bile sjajne, pa su već tada obezbedile bod – 25:19.

Na njihovu nesreću, na tome su se i zaustavile, iako su možda mogle da odnesu i ceo plen iz „Šumica“. Domaće su ipak izdržale ogroman pritisak, pa su izjednačile – 27:25 došle u šansu da čak i pobede na premijeri.

U tome su i uspele, iako je Dinamo bolje počeo u taj-breku i poveo sa 5:2. Na vreme su crveno-bele uhvatile ritam u odlučujućem setu, uspele su da preokrenu (10:9), a potom su rivalu dozvolili da do kraja meča osvoji još samo jedan poen – 15:10.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама