Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Crvena zvezda – Dinamo (Vranje) 5:0 (3:0)

Prvu prepreku u najmasovnije takmičenju fudbaleri Crvene zvezde preskočili su bez mnogo problema. Posle desetodnevne pauze usled obaveze reprezentacije u novi ciklus utakmica izabranici Vladana Milojevića ušli su ubedljivim trijumfom protiv Dinama iz Vranja.

540-vranje-53426.jpg

Stadion: „Rajko Mitić“
Gledalaca: 2000
Sudija: Momčilo Marković
Strelci: Adžić u 25′ i 45′ i 60′, Pešić u 44′ i Srnić u 76′.

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Savić, Frimpong, Anđelković, Račić, I. Ilić, Rikardinjo, Srnić, Adžić, Pešić.
Rezerve: Supić, Stojković, Babić, Rodić, Milijaš, Krstičić, Bainović.

Dinamo: Vesić, Gašić, Onimisi, Suraka, Stojaković, Stevanović, Stanković, Nedeljković, Stevanović, Mladenović, Milovanović.
Rezerve: Cakić, Hristić, Jović, Babović, Antonijević, Jeremić, Stošić.

Šef stručnog štaba crveno-belih promešao je karte kada je tim u pitanju i ispostavilo se da nije fraza da najtrofejniji srpski klub ima dva tima i da mladi stručnjak može da računa na sve fudbalere koje ima na raspolaganju. Nažalost, na samom startu susreta povredio se Rikardinjo pa je svoje mesto na terenu ustupio Nenadu Milijašu. Ostaje nada da Brazilac nije teže povređen i da će se brzo oporaviti.

Bez obzira na ulogu favorita igrači Crvene zvezde maksimalno ozbiljno su ušli u meč i od prvog minuta rešeni da brzim golom olakšaju sebi posao u današnjoj utakmici. Posle dva pokušaja Milijaša udarcima iz daljine crveno-beli stižu do prednosti prelepim pogotkom Luke Adžića iz slobodnog udarca. Igrao se 25. minut. Do kraja poluvremena mreža gostiju zatresla se još dva puta.

Na 2:0 povisio je Pešić posle kornera u finišu poluvremena, kada se posle udarca iz ugla oslobodio čuvara i zatresao mrežu glavom. Samo minut kasnije, neopreznost ekipe Dinama kaznili su brzom kontrom SrnićPešić i egzekutor Adžić i na taj način prvoligaša iz Vranja ostavili bez ikakve nade u pozitivan rezultat.

Nastavak utakmice obeležila su još dva gola Crvene zvezde i nova povreda. U smiraj utakmice Abraham Frimpong udario je glavom u zemlju, skočili su svi sa klupe crveno-belih a pouzdani defanzivac odvezen je sa terena ambulantnim kolima.

Pre povrede fudbalera iz Gane Luka Adžić postigao je svoj prvi het-trik u seniorskoj konkurenciji. Ponovo je asistent bio nesebični Pešić. Tačku na konačan rezultat postavio je Srnić. Zanimljivo je i da su i on i Luka Adžić dva od svoja tri gola postigli posle kontra napada. Ovaj podatak je zanimljiv iz razloga što su se gosti iz Vranja konstantno branili, a svaki njihov izlet u napad, crveno-beli su kažnjavali munjevitim akcijama i golovima.

Sigurna igra i pet lopti u mreži Miloša Vesića svakako raduju pred nastavak teške serije utakmica. Već u subotu na najveći srpski stadion u okviru nacionalnog šampionata stiže ekipa Mačve.

U ovom trenutku najveća želja navijača i svih u klubu jeste da Milojevićev tim zaobiđu povrede i da kompletan igrački kadar bude zdrav i spreman za nove izazove na domaćoj i međunarodnoj sceni.

 

Vest peruzeta sa sajta FK Crvena zvezda

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама