Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Zvezda osvojila i Kup Srbije!

Fudbaleri Crvene zvezde su uspeli da osvoje Kup Srbije savladavši Čukarički u finalu rezultatom 2:1, čime je ova generacija uspela da uradi ono što nijedna nije – da upiše tri duple krune u nizu. Epitet igrača utakmice svakako pripada dvostrukom strelcu Aleksandru Pešiću, ali pohvale idu i asistentima – Kingsu Kangvi i Mirku Ivaniću. U nedelju od 19 časova nas u susretu sa Novim Pazarom kada ćemo na našoj Marakani na najlepši mogući način proslaviti osvajanje 13. duple krune! 

Crvena zvezda – Čukarički 2:1 (0:1)
 
Stadion: “Rajko Mitić”.
 
Gledalaca: 12371.
 
Sudija: Milan Mitić.
 
Strelci: Pešić u 61. i 76. minutu za Crvenu zvezdu, a Docić u 21. minutu za Čukarički.
 
Žuti kartoni: Pešić, Rodić (Crvena zvezda), Belić (Čukarički). 
 
Crvena zvezda: Borjan, Vigo (od 58. L. Nikolić), Eraković, Dragović, Azarov (od 78. Rodić), Mijailović, Kanga (od 58. Kangva), Ivanić, Bukari, Katai (od 72. Rakonjac), Pešić. 
 
Rezerve: Vasiljević, L. Nikolić, Milunović, Leković, Rodić, Srnić, Kangva, Prucev, Mijatović, Mitrović, Rakonjac. 
 
Čukarički: Belić, Stevanović, Drezgić, Kovačević (od 80. L. Stojanović), Tošić, Rogan, Docić, Miladinović (od 80. Tomović), Ivanović (od 85. Aganspahić), Adžić (od 64. Ovusu), Badamosi. 
 
Rezerve: Dragović, Tomović, L. Stojanović, Gajić, Ričard, Aganspahić, M. Stojanović, Spasojević, Serafimović, Ovusu, Janković.
 
Krenula je Zvezda ofanzivno od starta meča, pa je udarac Kataija u trećem minutu zaustavio Belić, uz male probleme pri kontroli lopte. Gosti su napadali kroz kontre i uz dobar i pojačan defanzivni blok uspevali da neutrališu napade našeg tima. Ipak, nastavila je Zvezda da preti pa je Pešić u 15. minutu šutirao pored gola nakon centaršuta Azarova. Gosti su zapretili u 21. minutu kada je Badamosi pogodio stativu, a od svega je nastao korner iz kog su upravo preko Docića koji je gađao direktno iz ugla, fudbaleri Čukaričkog došli do vođstva. Umalo je Eraković poravnao rezultat u 29. minutu kada je skočio posle kornera, ali gađao pored gola.
 
Gosti su nastavili da prete iz kornera, pa je Tošić u 32. minutu skočio i gađao, međutim, spremno na gol-liniji da otkloni opasnost čekao je Dragović. Krenula je Zvezda u totalnu ofanzivu, pa je u 41. minutu na gol liniji, sada u Čukaričkom morao da interveniše Ivanović. Naime, prvo je pokušao Dragović, a zatim i Eraković, da bi na posletku Katai želeo da ugura loptu u mrežu, ali je spremno čekao Ivanović i otklonio opasnost. Smiraj prvog poluvremena je mogao da donese izjednačenje kada je Bukari iz dotrčavanja gađao u Belića, a onda Ivanić iz odbitka nije uspeo da, praktično iz “mrtvog” ugla donese poravnanje, pa se na odmor otišlo sa golom zaostatka. 
 
Pretila je Zvezda udarcima sa distance, prvo je u 48. minutu Katai gađao tik preko prečke, a onda je ubzo i Ivanić prebacio gol, iako je imao izglednu poziciju. Posegao je Milojević za promenama pa su se na terenu našli Nikolić i Kangva umesto Viga i Kange, pozicija za poziciju. Opredelila se Zvezda za pokušaje sa distance, pa je i Katai u 60. minutu snažno šutirao pored gola. Ipak, do izjednačenja smo došli posle prekida, a igrao se 61. minut. Odigran je skraćeni korner, Kangva je centrirao, a Aleksandar Pešić se dobro snašao u petercu i glavom zakucao loptu u mrežu. Prvi kontakt s loptom Rakonjca koji je na teren ušao umesto Kataija u 72. minutu mogao je da donese preokret, ali bili su fokusirani gosti i uspeli da otklone opasnost.
 
Vesnik preokreta, ipak je bio – Aleksandar Pešić. Igrao se 76. minut kada ga je Ivanić dodavanjem spojio sa golom, a on fantastičnom realizacijom uspeo da pogodi kroz noge Belića za erupciju slavlja na Marakani. Do kraja meča, Milojević je šansu ukazao Rodiću nauštrb Azarova, ali se ponovo zatresla Borjanova stativa u 81. minutu kada je Docić šutirao iz slobodnog udarca. Ipak, do kraja meča su mirovale mreže, a puleni Miloša Milojevića su osvojili 13. duplu krunu za Crvenu zvezdu. 
 
Izvor: FKCZ, zvanični sajt
 

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama