Хокеј Хокеј/Вести

Људи из сенке – Ђорђе Марковић

Када се освајају трофеји и када се треба покупити слава, сви портали, а ту укључујемо и нас, углавном пишу о тренерима, играчима, председницима клубова итд. Али чињеница је да неке невидљиве и мале ствари знају у животу да донесу велике резултате, а ми их често занемарујемо. Тако је и у спорту. Поред оних које виђамо сваки дан на теренима и у изјавама на порталима, постоје људи из сенке који су јако битни за екипу, тренера и клуб, и који су некада веома значајни и за велике резултате клуба.

Пре него се сам представи и каже нам нешто више о себи, својој каријери и улози коју тренутно обавља у Хокејашком клубу Црвена звезда, пренећемо рећи тренера Звездиних оклопника, Игора Косовића:  

“Заборављамо људе који се не виде, а нама (мени, играчима, клубу) много значе. Један од њих је и наш технико Ђоле, јако битан шраф у нашем тиму. Он брине о свему што се тиче првог тима, а и млађим селекцијама. Мени, конкретно, он много значи и помаже. Чак изађе и на лед да ми помогне, пошто сам углавном сам на леду. Ђоле оштри клизаљке, пере и припрема дресове, доноси воду за тренинге, сређује штапове, обавештава о променама, прати сваког играча, када путујемо брине комплетно о свему. Многи врхунски тренери воде свог техника када прелазе у други клуб. Ђоле је и велики Звездаш, а и воли свој клуб и посао, и везан је за момке из првог тима. Воли хокеј и као ветеран игра за Дрвене ногице. Зато мислим да би било лепо да се о њему напише пар речи на вашем порталу, што због њега, што због других, да се види колико је у спорту битна улога сваког члана екипе.” 

Пошто се слажемо са тренером Косовићем, нисмо пуно околишали, него смо контактирали Ђолета и замолили га да прокоментарише ову изјаву тренера Косовића, али да нам и сам мало подробније исприча о себи – својој љубави према хокеју и историји свог рада. Па, Ђоле, изволи…

“Прича је заиста једноставна, вееелики сам Звездаш већ 50 година и мислим да је та љубав према клубу нешто што ме тера да свој посао радим срцем. Са друге стране, ту је љубав према хокеју коју имам од малих ногу. Нисам се као дете нешто наиграо хокеја јер сам био лењ да клизам, што се пренело и на ветеранске дане у мом клубу Дрвене ногице из Београда. “Клизај Ђоле” се најчешће чује на нашим тренинзима.
Почетком прошле сезоне сам добио прилику да спојим две ствари које највише волим – Звезду и хокеј. Секунду нисам размишљао, ушао сам срцем и животним искуством, па како буде. Испало је сјајно. Успео сам да остварим “братски” однос са сениорима, које заиста волим, поштујем и ценим због онога што раде за свој клуб. Наравно, ту су чланови Управе, тренери и колеге које су ми много помогле у сваком погледу.
Сходно томе да сам технико и млађим селекцијама, част ми је да тој деци помогнем да сутра постану бољи играчи и бољи људи. Волим клинце и, колико видим, воле и они мене и то ми је довољно. Све за Звезду!”


“Ово ми је прва освојена титула у сениорској конкуренцији, па бих овим путем желео да се захвалим пре свега мојим играчима, јер су целе сезоне, упркос свим проблемима који су нас пратили, а било их је, успели да остваре овај успех. Такође, хвала шефу Игору Косовићу Гилету, који је увек и за све био ту ако нешто затреба, Трифуну и наравно свима осталима који су на било који начин помогли да се титула врати у Београд. За сада од мене толико…
ЗВЕЗДА ЈЕ ЖИВОТ СВЕ ДРУГО СУ СИТНИЦЕ!!!

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама