Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Црвена звезда лако до нове победе у АБА лиги 92:58

Кошаркаши Црвене звезде мтс савладалинсу Мегу у оквиру 11. кола АБА лиге резултатом 92:58 (25:16, 19:17, 18:18, 30:7). Црвено-бели су контролисали целу утакмицу, док су у последњој четвртини потпуно надиграли ривала и стигли до убедљиве победе.

Најефикаснији у редовима Црвене звезде су били Добрић и Недовић који су убацили по16 поена. Пратили су их Вилдоза са 12 поена (4 асистенције) и Петрушев са 11 поена (7 асистенција).

Утакмица је почела минутом ћутања фудбалској легенди светског фудбала и наше Црвене звезде Синиши Михајловићу, који је преминуо након дуге и тешке болести прошлог петка.

Играчи Црвене звезде су у част наше легендарне левице носили мајице у његову част током изласка на терен и загревања за утакмицу.

Обе екипе су ушле нешто опуштеније у меч што је резултирало отвореним шутевима обе екипе. По две тројке за црвено-беле су већ на старту меча постигли Добрић и Вилдоза што је донело нашој екипи предност (14:9). Звезда је у наставку потпуно контролисала утакмицу, те је резултат након прве деонице био 25:16.

Црвено-бели већ на старту друге деонице долазе до прве двоцифрене предности (27:16). Разлика је наставила да се увећава, те је Звезда дошла до своје највеће предности од 16 поена разлике (34:18). Одличне минуте у овој деоници је имао Филип Петрушев који је играо сјајно на оба краја паркета. Црвено-бели су до полувремена одржавали двоцифрену предност, а резултат на крају ове четвртине је био 44:33.

Огњен Добрић је био двоцифрен у овом делу меча са 14 поена, док га је пратио Петрушев са 9 поена уз 3 скока.

Нешто тврђа кошарка виђена је у трећој деоници ове утакмице када су обе екипе нешто теже долазиле до поена. Звезда је орве поене у овој четвртини постила тек наком 3 минута игре. Црвено-бели нису дозволили противнику да се врати резултатски у меч, иако су гости у једном моменту дошли на самонседам поена заостатка (51:44). Резултат на крају иве деонице је био 62:51.

Потпуна доминација наше екипе виђена је у последњој четвртини коју су наши играчи добили 30:7. Цео ростер се уписао у стрелце, укључујући и младог Топића који је добио своје минуте. На крају је победа била изузетно убедљива, а крајњибрезултат је био 92:58.

КК Црвена звезда мтс: Вилдоза 12, Лазаревић 5, Митровић 3, Лазић 5, Добрић 16, Радуљица 2, Илић 4, Недовић 16, Марковић, Петрушев 11, Топић 4, Бентил 7;

Мега: Бранковић 13…

Црвено-бели наредни меч играју у Евролиги против Олимпијакоса на гостујућем терену (четвртак), док се такмичење у регионалног лиги наставља утакмицом против Борца наредног викенда у хали Пионир.

Извор: ККЦЗ, званични сајт
 
Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ
Скочи на траку са алаткама