Фудбал Фудбал/Вести

Срђан Мијаиловић се вратио у Звезду!

Црвена звезда је ангажовала и последње појачање у летњем прелазном року, с обзиром на то да је црвено-бели дрес поново задужило дете нашег клуба – Срђан Мијаиловић, који је потписао трогодишњи уговор и прикључио се тиму Милоша Милојевића.

 

– После девет година сам се вратио у Звезду, у своју кућу, пресрећан сам због тога… Битно ми је да истакнем да ми је драго што се све прошли пут завршило добро по Звезду, те да је клуб добио обештећење када сам прелазио у Кајзери и била би грешка да је било другачије. Да разјасним и да никада нисам преговарао са вечитим ривалом, те да су они само контактирали мој бивши клуб Чукарички, али да је на томе све остало. Надам се да ћу у овом мандату освојити титулу са Звездом, то ми је највећа жеља – почео је Мијаиловић.
 
Упознат је популарни Мићко са обавезама и захтевима који га чекају…
 
 Имам позитивну трему пред први тренинг са новим саиграчима и надам се да ће то све проћи како треба. Познајем екипу, знам доста играча, а можда бих издвојио Родића и Срнића са којим сам прошао Звездину школу, као оне с којима сам најбољи. Физички сам спреман и када тренер одлучи да играм, бићу ту да пружим максимум. Надам се да ће моје искуство значити и да ћу помоћи екипи, због тога сам ту. Жеља ми је да освојим што више трофеја, јер из првог мандата имам само један Куп Србије. Сада хоћу то да исправим. 
 
Верује у добру сарадњу са Саногом који дели његову позицију.
 
– Саного је веома квалитетан играч и колико год да имам искуство, увек може нешто ново да се научи. Не сумњам да ће тако и бити. 
 
Мијаиловић је био уз клуб претходних девет година као навијач, али сада је поново ту у својству фудбалера. 
 
– Многи зову, честитају, драго им је што сам се вратио у Звезду. Знају и они да сам и по одласку из клуба увек пратио Звезду и нервирао се када су лоши резултати. Надам се да ће сада бити боље и да се нећемо нервирати, те да ћу оправдати њихова очекивања и подршку – подвукао је Мијаиловић који је задужио дрес са бројем 33.
 
Добродошлицу Мијаиловићу пожелео је наш спортски директор Митар Мркела који је истакао да верује да ће неумољиви везиста бити инстант појачање за наш тим. 
 
– Ово је други пут да потписујем уговор са Срђаном Мијаиловићем, јер сам га као четрнаестогодишњака довео у Омладинску школу Црвене звезде. Реч је о домаћем играчу који ће појачати конкуренцију на позицији дефанзивног везног фудбалера. Жеља је тренера Милоша Милојевића, а с обзиром на то да познаје домаће такмичење и Звезду, те да је дете овог клуба у старту зна шта су његови задаци. Он је неко ко одмах може да ускочи и помогне екипи, јер се ради о фудбалеру изузетних физичких предиспозиција и морално-вољних карактеристика и сигуран сам да ће бити појачање за наш тим. У такмичарској је форми, и то је још један разлог због ког смо желели да га доведемо. Става смо да може одмах да допринесе игри и квалитету тима – рекао је Мркела. 
 
Срђан Мијаиловић је рођен 10. новембра 1993. године у Пожеги, одакле је као четрнаестогодишњак стигао у Звездину омладинску школу. Након што је прошао све млађе селекције, под командом Роберта Просинечког је дебитовао за први тим 5. марта 2011. годие у мечу против Смедерева. Убрзо је постао стандардан првотимац и у првом мандату у црвено-белом дресу одиграо 69 утакмица. Инострану каријеру је градио у Кајзериспору (102 утакмице и четири гола), а потом заигра и за Крила Совјетов (72 утакмице и четири гола). У српски фудбал се вратио током 2020. године и потписао за Чукарички, за који је одиграо 67 утакмица и постигао два гола, после чега је поново дошао у своју Црвену звезду.
 

Извор: ФКЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама