Кошарка Кошарка/Вести

Министарство финансија: У пословању КК Црвена звезда нема никаквих неправилности

КК Црвена звезда мтс обавештава јавност да је у понедељак 05.09.2022. године примио записник о инспекцијској контроли клуба Министарства Финансија (Сектор за буџетску инспекцију) које је у претходном периоду до најситнијих детаља обавила инспекцијску контролу о пословању клуба у периоду од 01.01.2012 до 29.08.2022. године.

Клуб са задовољством констатује да је изузетно детаљан извештај који је КК Црвена звезда достављен на 43 стране, оценио да у раду КК Црвена звезда нема ни најмањих финансијских и било каквих других неправилности, и да су све радње у потпуном складу са Законом!

Поступак ванредне инспекцијске контроле покренуло је Министарство финансија (сектор за буџетску контролу) 03.06.2022.године.

Како је између осталог наведено у завршном извештају „Провера правилности примена прописа којима је уређена област спорта, а на основу финансијске и друге пословне документације која је стављена на увид – у клубу нису утврђене никакве неправилности…“.

Овим је само потврђено све оно што је КК Црвена звезда мтс радио у претходних 8 месеци стављајући на увид јавности до детаља своје финансијско пословање, приходе, расходе, плате играча и тренера, менаџмента, и све оно што подразумева транспарентно и легално пословање једног клуба који то ради у скаду са Законима Републике Србије већ годинама.

Како би уредили српски спорт, на првом месту кошарку, КК Црвена звезда мтс позива и све остале да објаве своје извештаје као и налазе буџетске инспекције Министарства Финансија јер верујемо да нисмо само ми као клуб контролисани и тиме дају свој допринос у сређивању стања на овом пољу и то што пре. Спорт би у свим својим областима yебало да буде потпуно транспарентан. Ту посебно мислимо на оне који би да се бави свима, осим собом: некаквим националним судијским кључевима, покушајима да мењају менаџменте у лигама, оснивањима и гашењима привредних друштава, пребацивањем спонзора и финансијским утицајем на лиге у којима наступају – уместо да се „позабаве“ својим финансијама и уведу их у законске токове. Почев од неплаћеног пореза…

КК Црвена звезда мтс још једном је показао зашто је и на овом пољу први у овом региону. О свим даљим активностима, и на овом пољу клуб ће благовремено обавештавати јавност.

КК Црвена звезда мтс

Извор: ККЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Скочи на траку са алаткама