Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Crvena zvezda – Pjunik 5:0 (3:0)

Izvor: SD Crvena zvezda

Siguran evropski start za Crvenu zvezdu i pobeda nad Pjunikom rezultatom 5:0 u okviru prvog meča trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Utakmicu je u potpunosti obeležio nezaustavljivi Osman Bukari koji je upisao het-trik i za koga gosti jednostavno nisu imali nikakvo rešenje, a još dvojica novajlija pogodila su mrežu rivala, reč je o Kingsu Kangvi i Stefanu Mitroviću, čime su izabranici Dejana Stankovića ostvarili ubedljivu pobedu i mirnoću pred revanš u Jermeniji.

Crvena zvezda – Pjunik 5:0 (3:0)

Stadion: „Rajko Mitić“.

Gledalaca: 40.456.

Sudija: Artur Diaš (Portugal).

Strelci: Bukari u 29, 44. i 70, Kangva u 33. i Mitrović u 77. minutu.

Žuti kartoni: Katai, Dragović, Rodić (Crvena zvezda), Kovalenko (Pjunik).

Crveni karton: Rodić (Crvena zvezda).

Crvena zvezda: Borjan, Eraković, Milunović, Dragović, Rodić, Kangva, Kanga (od 76. Sanogo), Ivanić (od 76. Mitrović), Bukari (od 76. Ibrahim), Katai (od 67. Srnić), Pešić (od 69. Pavkov).

Rezerve: Popović, Stanković, Leković, Gobeljić, Sanogo, Srnić, Nikolić, Mustafa, Mitrović, Ohi, Pavkov.

Pjunik: Jurčenko, Daviđan (od 46. Gonzalez), Gajić, Kovalenko, Žuninjo, Zambrano, Cocijuc (od 88. Najarjan), Harutjunjan (od 66. Nenadović), Dašjan, Juričić (od 88. Mladenović), Otubanjo (od 56. Radeski).

Rezerve: Bučnev, Najarjan, Mladenović, Avagjan, Radeski, Gonzalez, Ausi, Nenadović, Gareginjan.

Novi evropski put, Crvena zvezda je započela punim tribinama obojenim u crveno-belo, što znači da je akcija navijača koji su pozivali da se na utakmicu dođe u dresu, bila i više nego uspešna.

Loptu u mreži gostiju smo videli već u drugom minutu. Povukao je Ivanić kontru, uposlio Kataija, a on sjajnim pasom pronašao Bukarija koji je pogodio kroz noge Jurčenku. Slavlje na Marakani prekinula je intervencija iz VAR sobe, posle čega je gol poništen zbog minimalnog ofsajda. Nastavili su da napadaju fudbaleri Crvene zvezde, a udarac Pešića glavom u 13. minutu koji je Jurčenko uspeo da odbrani, nagovestio je da puleni Dejana Stankovića žele do brzog gola. Dva vrlo opasna napada imali su fudbaleri našeg tima u 17. minutu, ali se ponovo istakao kapiten gostiju Jurčenko. Kombinovali su Katai i Bukari, a hitronogi Ganjanin je gađao dalji ugao, međutim Jurčenko je uspeo da odbani nogom, da bi već u narednom napadu i Ivanić sa nekoliko metara, doduše iz izuzetno teške pozicije pod kontaktom sa defanzivcem, gađao pravo u čuvara mreže Pjunika.

Bunker gostiju probijen je u 29. minutu kada je Osman Bukari pokazao koliko je brz. Povukao je Katai kontru i poslao loptu u prostor, a Bukari je prvobitno bio iza Zambrana, ali onda je upalio „nitro“. Pretrčao je vezistu gostiju, a potom i predriblao golmana Jurčenka i poslao loptu u mrežu za erupciju oduševljenja na Marakani. U 33. minutu, VAR je ipak „presudio“ u korist našeg kluba. Bukari je odlično predriblao Žuninja, centrirao, Pešića su milimetri delili od toga da pogodi, ali je lopta pala pravo na glavu Kingsa Kangve koji je rutinski poslao u mrežu. Upalio je „nitro“ Bukari i u 44 minutu kada ga je Kangva proigrao, a brzonogi Ganjanin protrčao po desnom boku i pogodio dalji ugao, posle čega su svi prisutni na stadionu ustali i aplauzom pozdravili novog miljenika, koji je kao i asistent mu, već stigao da uđe u srce svih zvezdaša.

Nastavio je Bukari da preti i u drugom poluvremenu, ali je njegov udarac iz 48. minuta dobro blokirao Gajić. Gosti su prvi put zapretili tek u 55. minutu kada je Gonzalez, pomalo i neočekivano šutirao, te namučio Borjana, ali naš kapiten je uvek na oprezu, čak i kada nema previše posla. Čim je Stanković osetio umor kod pojedinih igrača, ekspresno je reagovao i na teren poslao Srnića i Pavkova umesto Kataija i Pešića. Ipak, ovo je bilo veče Osmana Bukarija. Prihvatio je Ganjanin loptu u 70. minutu od Ivanića na desnom boku, video da je Jurčenko daleko od gol-linije i sjajno gađao bliži ugao, za erupciju oduševljenja i sprint ka severu.

Nastavio je gol Pjunika da „visi“ u vazduhu. Gađao je i Kanga u 73. minutu sa ivice kaznenog prostora posle nespretne reakcije Žuninja, ali je lopta završila tik pored stative. Stanković je nastavio da reaguje, pa je šansu ukazao Sanogu, Ibrahimu i Mitroviću, a potonji mu je to na najbolji mogući način vratio. Igrao se 77. minutu kada je u Stefana Mitrovića ušao „duh“ idola mu – Kataija. Prihvatio je loptu na levom boku, čuvara „varkom“ tela poslao u jednu stranu, namestio se i pogodio dalji ugao.

Nažalost, Crvena zvezda je u 89. minutu ostala sa igračem manje, jer je Rodić dobio drugi žuti karton. Ipak, može Dejan Stanković da bude zadovoljan velikom zalihom pred revanš u Jerevanu koji je na programu narednog utorka od 19 časova.

Komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama