Фудбал Фудбал/Најава утакмица

Станковић: Знамо шта победа може да нам донесе

Црвена звезда ћеу 18 часова и 45 минута дочекати екипу Лудогореца у оквиру петог кола групне фазе Лиге Европе, а очекивања пред меч изнео је шеф стручног штаба нашег тима. Прво се осврнуо на здравствени билтен.

– Нема Дегенека и Гобељића због црвеног картона из прошле утакмице. Саного се вратио, видећемо да ли може да одигра читав меч, ту је и Фалко, а Диони је нажалост ван строја. Све у свему није лоше. Задовољан сам како смо изгледали 70 минута у Лучанима. Осим првих 20 минута, све остало је било феноменално. Хватамо залет до 15. децембра и полусезоне. До тада ћемо играти на свака три дана, а већ сутра је једна од најбитнијих утакмица у полусезони. Европа је Европа, ту свако иде на победу. Видим да се прича да ће Лудогорец доћи без неколико играча, али ако вратимо филм и ми смо у Разграду били без неколицине битних, па смо остварили једну од лепших победа у последње време. И њихов тренер најављује да долазе по победу – нормално, нико неће рећи да планира да изгуби. Сви знате шта победа може да нам донесе. Ко год да изађе против нас, каква год формација или тим, идемо максимално. Наравно, поштујемо их, одлични су у последњих 10 година, како у Бугарској, тако и у Европи. На ово гледам као на једну од најбитнијих утакмица у полусезони – почео је Станковић.

Шеф стручног штаба нашег тима зна какав ће тим извести сутра.

– Не размишљам о томе како ће они изаћи на терен, јер просто до почетка меча не могу да сазнам састав противника. Што се нас тиче, знам 95 посто тима и тога како ћемо се супротставити Лудогорецу. Ми смо самокритични, не бежимо од одговорности, а задовољство је радити с неким ко има приступ да и кад погреши, буде свестан тога. Такви су моји играчи, а радимо на томе да грешке сведемо на минимум. Наш стил игре је офанзиван, а нормално је да ако не казниш противника, можеш да очекујеш пад концентрације на другој страни. Не оправдавам, мада разумем да ти неко створи шансу или две, али зато имамо одбрану и голмана.

Фалиће подршка навијача, али деца ће дати све од себе да понове навијање против Каирата.

– Наравно да ће нам недостајати навијачи. У Лучанима су били иза наше клупе, давали нам ветар у леђа. Играли смо пред децом против Каирата, била је лепа и пријатна атмосфера. Звездаш је звездаш, да ли је дете или одрастао, мање је важно, сви ће бити уз нас. Треба одиграти јаку и такмичарску утакмицу за оне који неће моћи да дођу на Маракану, да обезбедимо пролеће у Лиги Европе. Не зависи од нас, али ми циљ морамо да остваримо.

Неће Станковић пратити како се одвија резултат на мечу Мидтјиланд – Брага, барем док се не заврши утакмица Црвена звезда – Лудогорец.

– Морамо да победимо да бисмо могли да се надамо нечему. Битно је да освојимо три бода, а шта буде у Данској – биће. Нећу имати никакву комуникацију са било ким око резултата са меча Мидтјиланд – Брага, за време наше утакмице. До сад то нисам радио, нећу ни сутра. Искључиво сам фокусиран на то како ћемо да одиграмо.

За крај, само речи хвале има за форму младог Његоша Петровића.

– Он је феноменалан у последњих неколико утакмица. То је онај Његош ког сам упознао кад сам дошао у Звезду. Велико самопоуздање, јак ритам, много дуела, а мирнији је на лопти у последње време. Звезда је тешка, има много притиска, али ту смо да истрпимо и сачекамо сваког. По томе како сад игра – може да игра било где – закључио је Станковић.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт 

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама