Фудбал Фудбал/Најава утакмица

Станковић: Рани гол мења све

Црвена звезда ће у недељу од 13 часова и 30 минута гостовати Младости у оквиру 17. кола Суперлиге Србије, а очекивања пред меч изнео је шеф стручног штаба нашег тима Дејан Станковић.

– Пре свега, морам да упутим саучешће породици Лале Николића са чије сахране управо долазим. Он је био легендарни економ репрезентације, неко ко је испратио и дочекао многе велике људе и играче кроз стаж у националном тиму, а његов син Немања је мој добар пријатељ. Имало је од њега шта да се чује. Био је и остао легенда – почео је Станковић.

Осврнуо се шеф стручног штаба нашег тима на детаљнију анализу наредног ривала.

– Завршили смо Куп, знао сам да утакмица неће бити бриљантна и нисам могао реално да очекујем да ће то бити течна игра и ефикасност. Радили смо вредно на паузи, спремали смо се за циклус од девет утакмица које играмо у ритму четвртак – недеља. Сипали смо бензин, све у циљу припреме за ритам који нас очекује. Нема изговора сутра, иако нас чека тежак терен и неугодно гостовање. Намучили смо се и на Маракани против њих добивши их 1:0, али уз много потешкоћа. Реч је о тиму који гаји исти стил игре већ дуго, са доста пресинга и 1 на 1 ситуација по целом терену. То је њихова тактика и одлика стручног штаба. Радили смо анализе, поновићемо то са циљем да их што више намучимо и што пре постигнемо гол. У таквом мечу, рани погодак на твојој страни ти олакшава посао. Мене је мало изненадила Младост са лошим стартом. Међутим, издигли су се, вратили су им се неки играчи, сада су направили низ добрих резултата, тако да нас чека тешко гостовање.

Говорио је и о здравственом билтену тима.

– Не можемо да рачунамо на Санога и Николића који су ван строја, а иста ситуација је са Фалком и Дионијем. Остали ће бити на располагању, већ смо ушли у ритам одмарања и спремања утакмица, чека нас тренинг, па ћемо детаљније знати како ћемо изаћи сутра. Такође, ситуација са Кангом је таква да је стигао, али му је преминуо отац и добио је подршку од свих нас, као и време да буде с породицом у тако тешком тренутку. Биће на располагању, он има жељу да игра, једноставно је такав, да се он пита увек би био на терену. Ситуација са Борјаном је таква да је он стигао јуче у току дана и да ћемо се видети касније на тренингу. Навикао је он на овакав ритам, али ћемо попричати, па видети да ли ће бранити сутра.

Као и до сада, Црвена звезда је фокусирана искључиво на сопствену игру и резултате које постиже.

– Знам колико нам је тешко било у Новом Саду и могу да причам о Војводини са Ђорђевићем на челу. Озбиљна екипа, систематски добро намештени на терену, увек спреман одговор на контру и полуконтру, уз сјајан дефанзиван блок. Ипак, не гледамо друге. Све зависи од нас. На нама је да донесемо три бода за Београд.

Охи Омојиужанфо ће бити прво појачање Црвене звезде у зимском прелазном року, а норвешки нападач је за српске медије говорио о томе колико једва чека да се прикључи нашем клубу.

– Неко ко је постигао 25 голова до сада и ко је изабран у идеалан тим Скандинавије, сигурно ће бити од великог значаја за нас, поготово ако већ сад прича бираним речима о Звезди. Зна где долази, свестан је притиска и на нама је да га што пре убацимо у такмичарски ритам, те да се навикне на Србију, наше гостопримство и шампионат. За сада не могу да размишљам о њему, кад га будем имао у строју моћи ћу – закључио је Станковић.

Извор: СДЦЗ, званични сајт 

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама