Фудбал Фудбал/Најава утакмица

Милошевић: Против Спартака увек атрактивно

Помоћни тренер нашег клуба Небојша Милошевић изнео је очекивања пред утакмицу трећег кола Суперлиге Србије коју ће фудбалери Црвене звезде одиграти на гостујућем терену против екипе Спартака у суботу од 18 часова и 55 минута.

– После јучерашњег лепог дана, уморног али лепог дана и после оне дивне европске вечери, немамо времена за уживање у успеху, спремамо се за наредну утакмицу, чека нас гостовање у Суботици против Спартака. Нама је сваки првенствени меч изузетно важан, јер је управо то нешто што нам омогућава да следеће године поново будемо на европским утакмица. Увек су мечеви против Спартака фудбалски садржајни и такмичарски неизвесни. Прошле године смо тамо на гостовању успели да победимо 2:1 у веома неизвесној утакмици, која је била испуњена фудбалским садржајем и дешавањима и где смо губили 1:0 и у последњих десет минута успели добијемо 2:1. Чак и утакмица која је одиграна на нашем стадиону у јесењем делу у којој смо победили 3:2 је била отворена и интересантна и то је оно што екипу Спартака краси последњих година, имају полетну и офанзивно оријентисану екипу, која може сваком тиму да направи одређени проблем. Увек су утакмице против Спартака биле изузетно атрактивне и лепе за око, нема сумње да ће тако бити и овог пута. Са друге стране они вероватно нису задовољни са бодовним контом у прва два меча. Ми знамо наше циљеве, сви играчи су здрави, у доброј атмосфери се припремамо за утакмицу, данас на тренингу ћемо одрадити све оно што је неопходно и са највишим циљевима и оптимизмом крећемо на пут ка Суботици – истакао је Милошевић.

Милошевић је истакао да нема простора за опуштање, али је говорио и о екипи Спартака.

– Нема ни разлога за самозадовољством и уживањем у неким стварима, ми још увек нисмо остварили наше циљеве и оно што заиста желимо. То дивно вече у среду овде је додатни стимуланс и позитивна енргија коју су малишани направили на стадиону, као и начин на који смо победили утакмицу је свакако стимуланс и додатни импулс за наредне мечеве. Апсолутно смо сви чврсто на земљи, сезона је тек почела, тек смо одиграли четири такмичарска кола, можемо сигурно и хоћемо да будемо бољи у одређеним сегментима игре. Спартак је захтеван противник, никада у Суботици није било лако узимати бодове, морамо максимално и да се потрошимо и да се наметнемо свој неки стил, жељени ритам игре пренесмо на терен и остваримо оно што смо зацртали а то су три бода. Успех у домаћем првенству је предуслов како бисмо и наредне године били у европским утакмицама. Потпуно смо фокусирану на ту утакмицу и максимално концентрисани да реализуејмо постављени задатак.

Није крио помоћни тренер нашег тима да су играчи и више него спремни за изазове који их очекују у наредном периоду.

– Почетак је сезоне, одиграли смо четири такмичарске утакмице. У овом календару би требали да одиграмо до 24. августа тринаест такмичарских утакмица, надамо се да ће тако и бити. Наравно није исто када се утакмице играју на три или четири дана у овом периоду када је почетак сезоне и октобру месецу када иза нас има већ 27 или 28 утакмица. Физиолошко оптерећење и замор ментално-физички није исти. На почетку смо сезоне, за то смо се спремали, не само у протеклом подериоду у смислу припрема, него у претходних годину и по дана, где играчи подижу свој праг толеранције замора и концентрације да реализују задатке у тежим моментима. Имамо довољан фонд играча, сваки тим који изађе у првој наредној утакмици је у том тренутку најбољи, представља Црвену звезду и има задатак да реализује наше циљеве. У том контексту се и спремамо. Наравно да у два или три дана имамо мало времена да се спремимо, али су кроз претходни припремни период дефинисани неки наши принципи, законитости у нашем коцепту игре што Мистер свакодневно тражи на састанцима и тренинзима. У одређеној мери се само за одређеног противника неке ствари потенцирају, али имамо времена и стижемо да припремимо сваку утакмицу онако како треба.

Говорио је Милошевић и о екипи који ће наступити против Спартака, као и о здравственом стању играча.

– Имамо још данашњи тренинг, када ћемо да видимо каква је коначна ситуација појединачно са сваким играчем и у складу са тим Мистер ће донети адекватну одлуку. Вељко Николић има одређени проблем са скочним зглобом, на то треба да се обрати пажња, али није претерано велики проблем. Сви су здрави и мотивисани за утакмицу, видећемо у току данашњег трениннга и сутрашњег преподневна конкетно кадровско решење за утакмицу, али нема сумње да ћемо у датом тренутку изаћи у најјачем саставу са жељом да освојимо три бода.

Истакао је помоћни тренер нашег тима да нема сумње да ће екипа Спартака бити изузетно мотивисана.

-Спартак има већ годинама има препознатљив стил да жели да угрози противника, да није реактиван само да чека грешку противника и покушава да освоји простор иза леђа противничке одбрамбене линије. Поред Лазара Туфегџића, ту има и неколико других играча, Срећковић, Шимура из везног реда, али и млађи нападач који ће бити у тиму. Имају колективни квалитет и неке млађе играче који су прошле године стицали искуство, а ове године су већ дошли до неког искуства у Суперлиги. Стартовали су са освојеним бодом против Радничког Ниша и за њих непланираним поразом у Крагујевцу, нема сумње да имају огроман мотив да направе позитиван резуултат против нас. Уз сво поштовање и респект ми имамо наше циљеве и хоћемо да их реализујемо тако да оно што нас интересује је да неметнемо свој стил игре, преузмемо контролу дешавања на терену, контролишемо интензитет и ритам и онда је утакмица онаква каква ми желимо да буде.

Осврнуо се Милошевић и на леп податак да су црвено-бели предвођени Дејаном Станковићем три пута успели да постигну по пет голова у европској утакмици.

– Свака утакмица у Црвеној звезди која се заврши нашом победом, а у последње време их је велики број ми је веома драга. Ова утакмица је била специфична у том амбијенту и неизмерно хвала свим малишанима који су били и помогли нам да стигнемо до победе. Ми смо на террену доле осетили невероватно позитивну искрену енергију која нам је помогла да се утакмица заврши на тај начин. Сви смо у датом тренутку, као и клуб и запослени показали јединство. Људи који су радили на организацији целокупног догађаја и онда и ми који смо део спортског сектора смо одговорили на захтеван моменат и епилог је овакав. Драга нам је и победа против Слована, када смо поново имали специфичну ситуацију, јер шеф стручног штаба Дејан Станковић није могао да води екипу, то је огроман хендикеп, с обзиром да је опште познато колико доприноси енергијом, харизмом, сваког минута на успешност наших играча . Ова утакмица ће нам заиста остати у сећању, надам се да никада више нећемо бити кажњени да играмо без присуства публике, али се исто тако надам да ће готово сви ови малишани који су верујемо се заљубили у Црвену звезду на овој утакмици донели и понели ту емоцију бити наши чести гости. Још једном им се у име свих нас захваљујем и позивам их да увек буду наши драги гости – истакао је Небојша Милошевић.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама