ин мемориам Фудбал Фудбал/Вести

Ин мемориам: Милан Живадиновић

Бивши фудбалер и тренер нашег клуба Милан Живадиновић преминуо је данас у 77. години живота.

Живадиновић је неко ко је оставио неизбрисив траг, не само у српском, него и у међународном фудбалу. Као фудбалер је у два наврата наступао за Црвену звезду у којој је и поникао. Прво је дрес нашег клуба носио после јуниорског стажа од 1960. до 1963, а потом је наступао за Челик, Вардар и Слободу из Ужица, да би се вратио у црвено-бели дрес и играо од 1966. до 1968. године. После тога је наступао за Ријеку, Црвенку и Судвест.

Већ као тридесетогодишњак је започео тренерку каријеру, јер због повреде кичме никада није био у прилици да искаже свој пун потенцијал, а прилику да са клупе предводи свој омиљени клуб имао је од 1992. до 1994. године. Био је ту у веома тешком времену, када Звезда због санкција није могла да учествује у европским такмичењима и успео је да освоји један национални куп. Ипак, анегдота када је у финишу меча на терен послао резервног голмана Милана Симеуновића, који је потом постао јунак у пенал серији против вечитог ривала, ће се заувек препричавати.

У тренерској каријери је предводио и: Спартак Суботицу, Нови Сад, Рад, Сутјеску, Сакарјаспор, Будућност, Раднички Ниш, Ал Шахаб, ОФК Београд, репрезентацију Југославије до 23 године, репрезентацију Југославије, Ал Наср, репрезентацију Ирака, Обилић, репрезентације Јемена и Гане, Саба Батери, Чангша и репрезентација Мијанмара.

Нека му је вечна слава!

Извор: СДЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама