Фудбал Фудбал/Најава утакмица

Станковић: Није идеално, али идемо на победу

Црвена звезда гостује Радничком у Нишу у суботу од 15 часова и 30 минута, а Дејан Станковић очекује тешку утакмицу, али верује у нову победу.

– Биће ово тешко гостовање, климатски услови су такође такви да не знамо да ли ће бити залеђен терен, а тако нисмо навикли да играмо. Ипак, морамо да се прилагодимо свему, као што смо то радили у Новом Пазару. Не бих упоређивао те две екипе, различите су, али нас чека још једна тешка утакмица. Свако против Звезде жели да се покаже и докаже, али то неће утицати на наш циљ – почео је Станковић.

Размишљају скоро сви у клубу о двомечу са Миланом, али шеф стручног штаба нашег тима апострофира следећу утакмицу као најважнију.

– Лагао бих кад бих рекао да не размишљам о Милану, али први следећи противник је најважнији. Фокус је на Радничком из Ниша и не скрећемо са тога ни у једном тренутку. Што се тиче Милана, има ко о томе да води рачуна, о том потом. Имали смо пех, јер се Вељко Николић повредио, а упитно је и да ли ћемо моћи да рачунамо на Дијега Фалћинелија, с обзиром на проблем са задњом ложом који има. Видећемо на који начин ћемо искалкулисати све, како би донели три бода из Ниша и били спремни за меч са Миланом. Ка томе тежимо и о другом резултату не размишљам.

Говорио је Станковић детаљније о игри нашег тима.

– Ми знамо шта и како радимо. Рекох и после утакмице са Новим Пазаром, ко год жели да критикује, то може да ради, али знамо на каквом смо терену играли и какав је противник био. У Турској смо показали какви желимо да будемо. Пре или касније ће и временски услови бити бољи, али слажем се да можемо још да побошљамо игру, да будемо реактивнији иза лопте, да имамо боље реакције. То нам је фалило на прошлом мечу, али с обзиром на то да је то била прва утакмица после припрема – задовољан сам.

Још увек се чека на деби Филипа Фалка.

– Ситуација у којој Петровић има картоне, а Николић повреду, утиче на то нам већ фале двојица “бонуса”. То ће донети промене у стартној постави, али видећемо шта ће се десити. Још увек нисам одлучио да ли ће и када дебитовати. Једва чекам да стекне кондицију и да буде у стању да одговори свим захтевима. Много смо разговарали и он је уз Катаија један од играча који сам може да направи разлику у игри један на један или један на два. Феноменалан је асистент, даје голове, а када буде у потпуности спреман, показаће све што зна.

Осврнуо се шеф стручног штаба нашег тима и на “бонус” играче.

– Када једном обучеш дрес Црвене звезде више те нико не пита колико имаш година. Ми имамо Ераковића, Гаврића, Крстовића, то су момци који добро знају захтеве клуба и свесни су шта из Ниша морамо да донесемо. Нажалост, лимит броја странаца ми је покварио састав који сам пројектовао пред пролећни део сезоне, па морам да модификујем ствари у ходу. Ипак, имамо озбиљан тим и свако ко буде играо мора да пружи свој максимум. Сви су првотимци, једнаки су и не правим разлику међу њима.

Говорио је Станковић и о нашим нападачима.

– Павков је сјајан када се пробијају “бункери”, али је и Фалћинели показао изванредан квалитет. Он издржава, прихвата дуеле, бори се… Павков је сјајно радио, много смо причали и то тако мора да буде. Кренуло је да му се враћа, али када си поштен према себи, увек добијеш оно што заслужујеш – закључио је Станковић.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама