Фудбал Фудбал/Вести

ЗВЕЗДА ИСПРЕД СВИХ У КВАЛИФИКАЦИЈАМА ЗА ЛИГУ ШАМПИОНА

Извор: СД Црвена звезда

Наш клуб је у прва два кола квалификација за Лигу шампиона, рачунајући обе стазе, остварио бољу гол разлику од свих других, тачније 42 екипе који имају прилику да учествују у најелитнијем европском такмичењу.

Црвена звезда је савладала Европу резултатом 5:0 и на прави начин стартовала одисеју у Лиги шампиона. Хет-триком Ел Фарду Бена и тиме што се Мирко Иванић у два наврата уписао у стрелце, наш клуб је остварио пласман у наредну рунду такмичења. На веома неугодном гостовању у Тирани, изабраници Дејана Станковића су били и више него сигурни, и голом Антонија Томанеа је обезбеђен наставак европског пута (1:0). Гол разлика од 6:0 је боља од свих које су други тимови остварили у уводна два кола. Слична је ситуација са норвешким Молдеом (7:1), али су они примили погодак, па је наш тим у том односу у предности.

Осим тога, изабраници Дејана Станковића су успели да у 180 минута не приме погодак, тако да је мрежа Милана Борјана у потпуности мировала у утакмицама против Европе и Тиране. И са тог аспекта, Црвена звезда је у самом врху, с обзиром да је уз Макаби и нашег следећег противника Омонију – једини тим који је у два меча успео да заустави противничке фудбалере да постигну погодак. Такође, то је пошло за руком и Мидтјиланду и Рапиду, али су они такмичење стартовали од другог кола.

Црвена звезда је још по нечему изнад конкурената у Европи, а све то захваљујући Ел Фарду Бену који је са три поготка, гледајући минутажу, први стрелац Лиге шампиона. Он је то постигао на свега 90 минута, а исти број голова су постигли и Токмак Енгуен (143 минуте, Ференцварош), Михаил Гордејчук (144 минуте, Динамо Брест), Ник Блекмен (180 минута, Макаби), Абдулај Диало (180 минута, Динамо Брест).

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама